Έκκληση από τις οικογένειες των θυμάτων του Μονάχου

22:17 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Οι οικογένειες των θυμάτων του μακελειού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 ζητούν από τη ΔΟΕ επίσημη αναφορά στη διοργάνωση του Λονδίνου.

Έκκληση στη ΔΟΕ κάνουν οι οικογένειες των 11 Ισραηλινών θυμάτων της τραγωδίας του 1972 στο Μόναχο, προκειμένου να διοργανωθεί μια επίσημη τελετή στη μνήμη

τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δύο χήρες, μάλιστα, ζήτησαν από τη ΔΟΕ είτε να γίνει αναφορά στα θύματα κατά την τελετή έναρξης των αγώνων από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, είτε να κρατηθεί στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή.

«Θέλουμε μπροστά σε 10.000 νέους αθλητές η ΔΟΕ να πει: ας μην ξεχάσουμε τι συνέβη στο Μόναχο. Αυτό το θέλουμε μόνο για ένα λόγο: ώστε αυτή η πράξη να μη συμβεί ποτέ ξανά» είπε η σύζυγος ενός από τα 11 θύματα και πρόσθεσε:

«Μας λένε ότι φέρνουμε την πολιτική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν είναι αλήθεια, επειδή δεν τους ζητήσαμε να πουν ότι εκεί υπήρχαν 11 Ισραηλινοί. Μας λένε ότι οι αραβικές αντιπροσωπείες θα σηκωθούν και θα φύγουν. Εγώ τους απαντώ: εντάξει, αν δεν καταλαβαίνουν ότι οι Ολυμπιακοί είναι για όλους τους ανθρώπους, ας τους αφήσουν να φύγουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα