«Έκλεισαν» θέση οι Πένγκουινς

Οι Πίτσμπουργκ Πένγκουινς αποτελούν την τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα play off κερδίζοντας με 5-1 τους Νάσβιλ Πρέντατορς.

Φυσικά, η παρουσία των «πιγκουίνων» στα play off δεν είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, ειδικά μετά από τα τελευταία τους θετικά αποτελέσματα, στα οποία υπάρχουν εννέα διαδοχικές εντός έδρας νίκες. Το σερί συνεχίστηκε με δύο γκολ του Evgeni Malkin και τέσσερις ασίστ του James

Neal.

Μάλιστα, ο Ρώσος κεντρικός επιθετικός άθροισε 95 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα. Ακολουθούν οι Claude Giroux των Φιλαδέλφεια Φλάιερς με 85 και στην τρίτη θέση ο Steven Stamkos των Τάμπα Μπέι Λάιτνινγκ. Από την πλευρά του, ο Neal έκανε ρεκόρ καριέρας με τις τέσσερις ασίστ του.

Χωρίς πόντο έμεινε ο Sidney Crosby, αλλά ήταν για μία ακόμα βραδιά ήταν θετικότατος. Δύο ασίστ μοίρασε ο Kris Letang, ενώ ο Marc-Andre Fleury έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της ιστορίας των Πένγκουινς που άθροισε σαράντα νίκες σε δύο διαφορετικές σεζόν.

Οι Pascal Dupuis, Matt Cooke και Chris Kunitz πέτυχαν τα άλλα γκολ των γηπεδούχων. Από την άλλη, ο Alexander Radulov μείωσε σε 4-1 στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή του από το KHL.

Πλέον, οι Πένγκουινς έχουν 98 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, ενώ αμφότερες οι ομάδες της Atlantic έχουν εννέα ακόμα αγώνες στο πρόγραμμά τους. Σε αυτούς θα διεκδικήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off της ανατολικής περιφέρειας του NHL.

Αντίθετα, οι «πρεντς» έμειναν στους 92 βαθμούς και στην πέμπτη θέση της Δύσης. Τα «αρπακτικά» έχουν οκτώ ακόμα ματς στο δικό τους πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα