Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρου Β’, στην ΟΠΑΠ ΑΕ

13:08 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Συνάντηση στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ είχαν την Παρασκευή (04/05) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Σπανουδάκης, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β', στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Πατριαρχείου.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ με την αρωγή της συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια του εκκλησιαστικού και εκπαιδευτικού ρόλου του Πατριαρχείου ως προπύργιο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στην Αφρική.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής,

Θεόδωρος Β', ο οποίος συνοδευόταν από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεώργιο, είπε για την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ ΑΕ:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Φεύγω για την Αίγυπτο και πριν από αυτό θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον ΟΠΑΠ και ειδικά στον κ. Σπανουδάκη για την τιμή που μας έκανε να έρθει στην Αίγυπτο. Ο ελληνισμός έχει δύο δρόμους, το ένδοξο παρελθόν και το ελπιδοφόρο μέλλον, που είναι η αποστολή μας να διαδώσουμε τον ελληνισμό στην Αφρική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΠΑΠ που με προσωπική επίβλεψη του κ. Σπανουδάκη βοηθάει να σώσουμε αυτά τα πολύτιμα έγγραφα με την ψηφιοποίησή τους. Δείχνουν ότι οι Έλληνες πέρασαν από παντού και όχι μόνο δεν τα ξεχνάμε, αλλά τα επιβλέπουμε σαν κόρη οφθαλμού. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που μας επισκέφτηκε ο Πατριάρχης. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της ορθοδοξίας και του χριστιανισμού. Το έργο που κάνουμε εμείς είναι πολύ μικρό, σε σχέση με αυτό του Πατριαρχείου. Είναι πολύ σημαντική η ψηφιοποίηση για να διατηρηθεί αυτός ο θησαυρός».

Keywords
Τυχαία Θέματα