Η έμπειρη Μαριάννα, το μετάλλιο και έφυγε για Λονδίνο! (photos, video)

Η γεννηθείσα στις 25 Ιουνίου 1979, Μαριάννα Λυμπερτά συνεχίζει ακάθεκτη και αποδεικνύει πως η σοφία της ωρίμανσης βοηθάει στην επίτευξη του στόχου, στην προκειμένη περίπτωση, στην κατάκτηση ενός χάλκινου μεταλλίου.

Οι αποδείξεις μάλιστα, ήρθαν έμπρακτα τον Ιούλιο του 2011, όταν η Ελληνίδα κολυμβήτρια, σε ηλικία 32 ετών, κατάφερε να φορέσει στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ.

ανοικτής θαλάσσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σαγκάης, με χρόνο 2:02:01.8. Το μετάλλιο όμως δεν ήταν το μοναδικό της επίτευγμα, αφού κατάφερε παράλληλα να πάρει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Μαριάννα Λυμπερτά έχει πανηγυρίσει και άλλους τίτλους στην καριέρα της τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, ενώ το 2010 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χλμ. ανοικτής θαλάσσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τιμώντας για μία ακόμα φορά τα ελληνικά χρώματα. Σε συλλογικό επίπεδο, ξεκίνησε την καριέρα της στην ομάδα της Γλυφάδας, συνέχισε στον Παναθηναϊκό για να μεταπηδήσει στον... αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό.

Πριν λίγες ημέρες, ο ελληνικός αθλητικός τύπος, την βράβευσε ως την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για την χρονιά που μας αποχαιρετά…

Keywords
Τυχαία Θέματα