Λαγογιάννης: «Μας ιντριγκάρει η γεμάτη εξέδρα»

Ο παίκτης της Εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ μιλάει για τον επερχόμενο τελικό με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δεύτερος τελικός με την Τουρκία για τη Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας, την Τρίτη (29/11) στην Κωνσταντινούπολη, είναι η μοναδική σκέψη στο μυαλό των Ελλήνων διεθνών.
Οι παίκτες της Εθνικής νιώθουν έτοιμοι να κατακτήσουν το τρόπαιο και δηλώνουν ενθουσιασμένοι στην προοπτική μιας γεμάτης, έστω αντίπαλης, εξέδρας.

Ο Κώστας Λαγογιάννης, βασικός στον πρώτο τελικό, ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από την ήττα με 3-2 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, φαβορί

παραμένει η ελληνική ομάδα. «Είναι ένα σπουδαίο ματς, το τελευταίο μας στη διοργάνωση. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε το καλύτερο στην 3η κατηγορία της Λίγκας, έχουμε αποδείξει ότι το αξίζουμε και πάμε να νικήσουμε και να κατακτήσουμε την πρωτιά. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερη ομάδα και αισιοδοξώ ότι τουλάχιστον σε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία μας θα το επιβεβαιώσουμε».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών τονίζει ότι το να δημιουργηθεί ζεστή και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.
«Δεν είναι ότι μεγαλώνει το κίνητρο για μας αν αγωνιστούμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες κι αν οι Τούρκοι οργανώσουν με ιδιαίτερο τρόπο το συγκεκριμένο ματς. Το κίνητρο είναι το ίδιο, δηλαδή η έντονη επιθυμία να φτάσουμε στην πρωτιά. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε όμως, είναι ότι το να υπάρχει σημαντική προσέλευση του κοινού και να δίνουν τόσο μεγάλο βάρος οι αντίπαλοι, κάνει τις συνθήκες πιο ωραίες και πιο επαγγελματικές. Εμείς φυσικά και θέλουμε ν’ αγωνιστούμε μπροστά σε πολύ κόσμο και θα ομολογήσω κάτι:

Όταν έχουμε αγώνα εκτός συνόρων και βρίσκονται στο γυμναστήριο πολλοί φίλοι της άλλης ομάδας ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει. Αντίθετα στην έδρα μας επέρχεται άγχος. Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι στην επιτραπέζια αντισφαίριση να παίζουμε με πολύ κόσμο, υπάρχει το ενδεχόμενο να νιώσουμε μεγάλη πίεση αν αυτό συμβεί μία στο τόσο σε αγώνες της εθνικής μας ομάδας. Μπορώ να θυμηθώ απρόσμενες ήττες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα σε εντός έδρας παιχνίδια όπου παρουσιάστηκε άγχος, αλλά αναφέρω την πιο πρόσφατη περίπτωση, την ήττα του Παναγιώτη, στον τελικό με την Τουρκία στο ΣΕΦ, από τον Βανγκ Μπόρα, από τον οποίο είναι καλύτερος.

Το να έχεις όμως, απέναντί σου φίλους της αντίπαλης ομάδας σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, σε ενθουσιάζει, σε ιντριγκάρει μπορώ να πω. Όλα αυτά τα λέω από την πλευρά μας βέβαια, το πώς αντιδρούν οι Τούρκοι σε ματς με πολύ κόσμο συγκριτικά με τα εντός και τα εκτός έδρας δεν μπορώ να το ξέρω».

Keywords
Τυχαία Θέματα