Μανιάτης: «Μπήκαν οι βάσεις για ένα σπουδαίο μέλλον»

Η φετινή… αποκάλυψη του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης, τόνισε πως πλέον υπάρχουν οι βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον στον Πειραιά ενώ δηλώνει ανοιχτά πως πλέον είναι… αμυντικό χαφ!

Παράλληλα, ο Έλληνας μεσοαμυντικός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», τόνισε πως δεν μπορούσε να κοιμηθεί μετά τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ στο Europa League

καθώς, όπως υπογράμμισε, ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη:

Αλήθεια, αν συστηθείς σε κάποιον που δεν σε ξέρει τι θα του πεις; Γιάννης Μανιάτης δεξί μπακ ή Γιάννης Μανιάτης αμυντικό χαφ;

«(Γελάει). Αμυντικό χαφ θα απαντήσω. Καινούργια θέση θα τους πω, στα 25 μου, αλλά δεν πειράζει Σίγουρα είναι κάτι καλύτερο για μένα. Έχω δείξει ότι σ’αυτή τη θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με έβαλε».

Κοιμήθηκες μετά το ματς κόντρα στη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό έτσι όπως ήρθε;

«Σίγουρα είναι μια κακή ανάμνηση από τη φετινή χρονιά. Ήταν η χειρότερη όλων μας. Θέλαμε πάρα πολύ την πρόκριση. Δεν κοιμήθηκα, κανείς νομίζω... Βέβαια, φέτος η χρονιά στην Ευρώπη ήταν επιτυχημένη, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν βγήκε. Πιστεύω ότι με τη φετινή πορεία στην Ευρώπη θάλαμε τις βάσεις για του χρόνου όταν και θα είμαστε πιστεύω καλύτεροι».

Είπες ότι αισθανόσουν ότι φέτος μπορούσε να πάει ψηλά η ομάδα. Το δικό σου ψηλά ποιο είναι; Έκανες κι εσύ όνειρα όπως όλος ο κόσμος, ακόμα και για τελικό;

«Θα περιμέναμε την κλήρωση. Μην ξεχνάμε όμως πως εκείνο το βράδυ αποκλείστηκαν δύο μεγαθήρια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι, άρα θα κοιτούσαμε αγώνα με αγώνα, αντίπαλο με αντίπαλο. Με λίγη τύχη και καλό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να πάμε μακριά. Δεν μπορώ να πω αν όντως θα φτάναμε στον τελικό, αλλά αφού είχαν αποκλειστεί αυτές οι δύο τεράστιες ομάδες... Ποτέ δεν ξέρεις...».

Πιστεύεις ότι η φετινή χρονιά είναι μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε ή προσπαθείς να το βλέπεις θετικά και να λες ότι είναι μια χρονιά στην οποία μπορείτε του χρόνου επενδύσετε και να πάτε για ακόμα ψηλότερα;

«Σίγουρα χάθηκε μια ευκαιρία, έτσι πιστεύω. Όπως είπα πριν, όμως, βάζουμε βάση για του χρόνου. Η ομάδα έδειξε σε όλα τα ματς και στο Champions και στο Europa League ότι μπορεί σημαντικά πράγματα. Κερδίσαμε σπουδαίους αντιπάλους και εντός και εκτός, όπως τη Μαρσέιγ στο ‘Βελοντρόμ’, οπότε... Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο εκτός έδρας, δεν πήγαμε να κλειστούμε πίσω, να... κλέψουμε κάτι..».

Ζήλεψες καθόλου τον ΑΠΟΕΛ;

«Πραγματικά τον ζήλεψα. Τον ζήλεψα και τον χάρηκα. Όταν λέω τον ζήλεψα, το λέω με την καλή έννοια. Τα παιδιά έκαναν έναν άθλο και τους αξίζει το μπράβο. Πιστεύω πάντως ότι έπρεπε να είμαστε κι εμείς εκεί. Το αξίζαμε. Η τελευταία αγωνιστική όμως... Ας είναι... Καλύτερα να μη μιλήσω περισσότερο για την τελευταία αγωνιστική του Champions League (γελάει με πικρία). Μου έχουν μείνει... πικρίες».

Η ήττα από την Ξάνθη ως ένα βαθμό, γ

Keywords
Τυχαία Θέματα