Νέα δεδομένα στη δίκη Φιλόπουλου

Νέα δεδομένα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τους μάρτυρες της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Συνεχίστηκε χθες (26/04) η δίκη της υπόθεσης της Λεωφόρου Λαυρίου με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων να έχουν αντιπαραθέσεις και τους μάρυτες να φέρνουν στο φως νέα δεδομένα.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του φίλου του Μιχάλη Φιλόπουλου,

Βαλερί Ουστιμένκο: «Για μένα όσοι ήταν εκεί είναι ένοχοι. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο».

Όπως αποφασίστηκε, η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Μαΐου, με την κατάθεση των επόμενων μαρτύρων, ενώ για κάποιους από αυτούς διετάχθη η βίαιη προσαγωγή τους στο δικαστήριο.

Στη χθεσινή (26/04), τρίτη, συνεδρίαση, η οποία κράτησε περισσότερο από έξι ώρες και η οποία έχει να κάνει με τις εφέσεις του Χρήστου Σακάτη, του Βασίλη Ψικάκου, του Νίκου Βαγιόπουλου και την έφεση του εισαγγελέα για τον Βασίλη Ρουμπέτη, εξετάστηκαν η σύζυγος του Ρουμπέτη, Ιωάννα Τσολάκη και οι δύο στενοί φίλοι του Φιλόπουλου, Πέτρος Αντωνίου και Βαλερί Ουστιμένκο.

Η Ιωάννα Τσολάκη κατέθεσε τα εξής: «Ο Βασίλης δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια. Ήμασταν σπίτι μου και κοιμόμασταν και εγώ έφυγα κατά τη μία το μεσημέρι. Ο πατριός του ήρθε να του παραδώσει το ταξί κατά τις τρεις. Όταν μιλήσαμε το απόγευμα στο τηλέφωνο δεν ήξερε ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια. Την μέρα που πήγε στην Ασφαλεία όταν τον πιάσανε είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι. Χτυπούσε συνέχεια και έπαιρναν κι από απόκρυψη.

Εγώ από τα νεύρα μου το έσπασα και κατέστρεψα και την κάρτα SIM. Είχε τρελαθεί με αυτά που άκουγα. Το έχω κάνει κι άλλες φορές όταν με ενοχλεί που χτυπάει το τηλέφωνο. Ο Βασίλης νευρίασε όταν το έμαθε ότι το έκανα αυτό. Ο Βασίλης πήγαινε στο γήπεδο παλαιότερα. Είχε και μια υπόθεση. Του είχε σπάσει κάποιος τα δόντια. Ο άλλος για να ελαφρύνει τη θέση του, είπε ότι ο Βασίλης τον μαχαίρωσε. Έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο Βασίλης και περιμένουμε την έφεση. Μου έχει ορκιστεί ότι δεν ήταν εκεί. Τον πιστεύω».

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση του φίλου του Φιλόπουλου, Πέτρου Αντωνίου: «Όταν έφτασε στην Παιανία μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είχαν έρθει Ολυμπιακοί και ετοιμάζονται για φασαρία. Την επόμενη μέρα ήμουν στο σύνδεσμο με τον Κωνσταντακόπουλο και είδα το μήνυμα που του έστειλε στο κινητό κάποιος που τον είχε περασμένο ως «Νίκαια 13». Το μήνυμα έλεγε ότι τον Μιχάλη τον σκότωσε ο Ρουμπέτης. Τον ρωτήσαμε που το ξέρει και μας είπε ότι το διαδίδει ο ίδιος ο Ρουμπέτης και μάλιστα περηφανεύεται.

Εγώ προσωπικά το πιστεύω, γιατί κάποιος που μπλέκει συνεχώς σε φασαρίες, από μαγκιά το λέει από μόνος του. Μπορεί να μην τον αποτελείωσε, μπορεί να του έριξε απλώς μια μπουνιά ή να ήταν ένας από τους εννιά που τον σκότωσαν, διότι βρέθηκαν χτυπήματα πάνω στον Μιχάλη από εννιά διαφορετικά όπλα. Το χαρτάκι που έγραφε πάνω το όνομα του Ρουμπέτη, το έδωσα μόνος μου στον πατέρα του Μιχάλη.

Πίστευα ότι είναι πολύ κρίσιμη πληροφορία. Όταν μίλησα με τον «Νίκαια 13»,

Keywords
Τυχαία Θέματα