Ντουμιτρέσκου: «Η πράσινη φανέλα είναι βαριά»

Η πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού Ρούξι Ντουμιτρέσκου με οκτώ τίτλους Κυπέλλου στην τροπαιοθήκη της μίλησε για τον εφετινό τελικό.


Στις 7 Απριλίου στην Πρέβεζα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους και όπως δηλώνει σε συνέντευξή της στο PrevezaSports.gr φαβορί είναι

ο Παναθηναϊκός.
«Υπάρχουν φαβορί. Και τα τελευταία 8 χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά όπως και να το κάνεις, η πράσινη φανέλα είναι βαριά. Αρκεί να αποδείξουμε ότι το αντέχουμε αυτό.
Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη θέληση και την κατάθεση ψυχής της ομάδας. Φαίνονται ατελείωτα ματς γιατί δεν υπάρχει αύριο. Τα πιο όμορφα ματς της σεζόν κατά τη δική μου άποψη».

Αναπολώντας είπε: «Σε ψυχολογία τελικού μπαίνεις από την ώρα που πατάς στο ξενοδοχείο, μια η δυο μέρες πριν τον τελικό. Γιορτινή ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να γίνεις εορτάζων….Τι μου θυμίζεις… Όλα γύρω σου σε βοηθάνε να ανεβαίνεις ψυχολογικά και η αδρεναλίνη χτυπά...πράσινο»

Για το που υπερτερεί ο Παναθηναϊκός: «Ο ΠΑΟ υπερτερεί στην εμπειρία στους ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ τελικούς (σαν ομάδα γιατί οι παίκτριες αλλάζουν συνεχώς). Επαναλαμβάνω ότι δεν αρκεί. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Δεν είναι εύκολο, αφού τα ματς δεν κερδίζονται μόνο με την φανέλα. Θέλουν όλο σου το 'είναι'».


Για τις διαφορές ενός τελικού κυπέλλου με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος: «Δεν μπορούν να συγκριθούν καθώς τα ματς κυπέλλου είναι Κ.Ο., και οι παίκτριες, γνωρίζοντας το αυτό, προσφέρουν πολύ καλύτερο θέαμα. Στα ματς πρωταθλήματος πάντα υπάρχει το περιθώριο να επανορθώσεις αν έκανες ένα... στραβοπάτημα. Είσαι πιο... cool».

Το μήνυμά της στους φιλάθλους: «Να απολαύσουν τον τελικό και να στηρίξουν τις ομάδες τους( εμείς πάντα τον Παναθηναϊκό) όσο καλύτερα μπορούν.» Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος » είναι η φράση που μου φέρνει γούρι… Γεμίστε το γήπεδο, χειροκροτήστε τις καλές προσπάθειες και υποκλιθείτε στην ομορφιά του αθλήματος είναι η συμβουλή μου».

Η Ντουμιτρέσκου έχει αγωνιστεί σε 6 τελικούς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και 3 με τα Βριλήσσια και έχεις κατακτήσει 8 φορές το κύπελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα