Ο Μπόλονι η τσιγγάνα και ο Χαλκιάς

19:13 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Γεια χαρά σας onsporωμένοι και onsporωμένες μου. Για τις ανάγκες της σημερινής μας ιστορίας, θα μεταφερθούμε λίγο πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην Παρασκευή, σε έναν τσιγγάνικο οικισμό κάπου μακριά έξω από την Αθήνα.

Εκεί είχε στήσει το αντίσκηνό της μια πολύ ξεχωριστή γυναίκα. Οι φήμες μιλούσαν για μια Ρουμάνα τσιγγάνα μοναδικό μέντιουμ, που έκανε παγκόσμια περιοδεία και τις μέρες αυτές ήταν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά.


Την προηγούμενη

φορά που είχε έρθει στην Ελλάδα, είχε προβλέψει ότι τον Γιώργο θα αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία, ένα δόντι. Και όλοι έψαχναν να δουν τι εννοούσε μέχρι που ανέλαβε πρωθυπουργός ο… τραπεζίτης!


Για τα στημένα ματς, είχε πει ότι θα μπει αυτός που έχει την φτέρνα του ακάλυπτη και θα βλέπει το Μπούρτζι κάθε μέρα από κοντά. Και όντως, ο Αχιλλέας κλείστηκε στις φυλακές Ναυπλίου.


Για την Άνχελα είχε πει, ότι θα γίνει η πιο ποθητή γυναίκα για κάθε Έλληνα. Όντως έτσι έγινε, αφού όλοι θέλουν να την… περιποιηθούν.


Τέλος πάντων, η Ρουμάνα γριά είχε τρελές επιτυχίες στις προβλέψεις για το μέλλον. Χρησιμοποιούσε δε και μια επαναστατική τακτική, όπου διάβαζε από τις γραμμές του πεπονιού το μέλλον. Το λεγόμενο water-melon!


Ας επιστρέψουμε στο παρόν. Η γριά τσιγγάνα, περιμένει λοιπόν έναν παλιό της γνώριμο, τον Λάσλο Μπόλονι, συμπατριώτη που τον θυμάται όταν αυτή ακόμα έκανε τα πρώτα της βήματα ως τσικό- μέντιουμ στη Ρουμανία και ο μικρός Λάσλο έπαιζε μακρινέσκου γαϊδουρέσκου (η «μακρινή γαϊδούρα» στα ρουμάνικα. Μεταφράζω για όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα) αμούστακο παιδί στη χώρα όπου έκανε τα πρώτα της πιλοτικά πειράματα η Τρόικα. Έβαλε τότε ένα τύπο ονόματι Δράκουλα να ρουφάει το αίμα του κοσμάκη. Μετά το εφάρμοσε και αλλού η ίδια. Μα να ο Λάσλο μπαίνει στη σκηνή.


«Γεια σου γιαγιά. Τι κάνεις; Πόσα χρόνια έχω να σε δω;»


«Γεια σου και σένα Λάσλο Μπόλονι. Από τότε που ήσουν μικρό παιδάκι και σου είπα ότι έχεις το μπολ στο επώνυμό σου. Η θα γίνεις μάγειρας και θα ασχολείσαι με τα μπολ ή θα στραφείς στο φουτ-μπολ»


«Γιαγιά, ήρθα γιατί…»


«Ξέρω ξέρω, τι δουλειά κάνουμε; Φίδια λούζουμε; Μέντιουμ δεν είμαι; Ήρθες γιατί έχεις σπουδαίο ντέρμπι την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό. Αν θες να ξέρεις, πριν λίγο ήταν εδώ και ο Φερέιρα»


«Πλάκα κάνεις»


«Πλάκα είναι μια πολύ γραφική περιοχή της Αθήνας Λάσλο. Αλλά πλάκα δεν κάνω ποτέ και το ξέρεις»


«Ναι γιαγιά συγγνώμη. Πες μου τι ήθελε ο παππούς;»


«Τι να ήθελε; Να του κάνω pole dancing; Ήρθε να του πω το μέλλον φυσικά, αλλά τον έδιωξα»


«Και γιατί τον έδιωξες;»


«Τον ρώτησα αν παίζει ο Λέτο και όταν μου απάντησε όχι, του είπα πως δεν μπορώ να σου πω το μέλλον, γιατί χωρίς τον Λέτο δεν έχεις κανένα μέλλον. Τέλος πάντων άσ’τα αυτά θα τα πούμε μετά. Τι κάνεις εσύ πατριωτάκι μου;»


«Γιαγιά όλα καλά. Απλά αρκετοί κατάλαβαν ότι στο παρελθόν είχα παίξει την γιαγιά του Τουίτι. Πως θα δικαιολογηθώ; Η ομοιότητα είναι εξόφθα

Keywords
Τυχαία Θέματα