Ομπράντοβιτς, ο κορυφαίος (videos+photos)

Το 2011 ήταν η καλύτερη σεζόν στην προπονητική καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός.

«Αυτή είναι η καλύτερή μου σεζόν στα 20 χρόνια. Αλήθεια είναι πως δεν ξεχνιέται η πρώτη μου χρονιά στην Παρτιζάν. Από παίκτης έγινα αμέσως προπονητής και πήραμε την πρώτη κιόλας σεζόν τους τρεις τίτλους. Η χρονιά, όμως, η φετινή στον Παναθηναϊκό είναι το κάτι άλλο. Κανείς δεν μας πίστευε στην αρχή και να τι καταφέραμε. Ευχαριστώ τα παιδιά μου για την προσφορά

τους», ανέφερε χαρακτηριστικά με την ολοκλήρωση των περσινών υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό, τον περασμένο Ιούνιο, που τον βρήκε να έχει προσθέσει στην τροπαιοθήκη τον τίτλο της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δύο οι τίτλοι, δύο και οι προσωπικές διακρίσεις εν έτει 2011 για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αρχικά κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης και, εν συνεχεία, αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός της Α1. Ο Σέρβος τεχνικός, που η Ευρωλίγκα τον αποκάλεσε πολλές φορές φέτος «άρχοντα των δακτυλιδιών» μια και είναι ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση, όπως έγινε γνωστό το Μάιο θα μπει και στο Naismith Basketball Hall of Fame, το 2016.

Διαβάστε, επίσης, ποιος είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και τα επιτεύγματά του στην καριέρα του ως προπονητής.

{youtube}M5xuqyCBj3I{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα