Δεκέμβριος 2011: Το «καθήκον» του δεν ήταν αρκετό…

Με μια πικρή γεύση άφησε τον Ολυμπιακό η ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παρά το γεγονός ότι νίκησε την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη έπεσε θύμα του απροσδόκητου αποτελέσματος του άλλου αγώνα όπου η Μαρσέιγ νίκησε εκτός έδρας την Ντόρτμουντ

Oι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν με τη νέα χρονιά τις υποχρεώσεις τους στο Europa League

μαζί με τον ΠΑΟΚ με την κλήρωση μάλιστα να τους έχει χαμογελάσει, αλλά το γεγονός αυτό δεν μετριάζει την πικρία τους για την ιδιότυπη γαλλογερμανική «συμμαχία».

Στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι τρεις «μεγάλοι» φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι «σκιές», ωστόσο, από τα περυσινά επεισόδια έχουν παραμείνει και απόδειξη γι΄ αυτό είναι και το «ντου» στον διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο στον αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕ Ποντίων και την Ξάνθη.

Ένα 24ωρο αργότερα, ο βοηθός διαιτητής, Σπύρος Γουργιώτης, δέχεται μια καρέκλα στην πλάτη στον αγώνα κυπέλλου Εθνικού Αστέρα – ΠΑΟΚ, γεγονός που προκαλεί την διακοπή του αγώνα.

Στα διοικητικά, μετά τον Παναθηναϊκό ή μάλλον σχεδόν παράλληλα μ’ αυτόν η ΑΕΚ ζει τον δικό της «επενδυτικό» πυρετό που κορυφώνεται μέσα στον Δεκέμβρη. Επενδυτές άλλοτε από την Σαουδική Αραβία, άλλοτε από την Τουρκία ή την Αμερική εμφανίζονται να βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Σταύρο Αδαμίδη, με το όνομα του Βασίλη Ξενιάδη να είναι το πλέον πρόσφατο που έρχεται στο προσκήνιο.

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται το σίριαλ με τους πρίγκιπες και τους επενδυτές με την ΑΜΚ να παίρνει παράταση, αλλά την αισιοδοξία να μη χάνεται, στον δε ΠΑΟΚ αποφασίστηκε «κούρεμα» στο μπάτζετ μέχρι και 20% ενώ η πώληση Βιεϊρίνια είναι πια διαπραγματεύσιμη.

Για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου η κλήρωση των τελικών του Euro 2012 ήταν όχι μόνο ευνοϊκή αλλά και... σημειολογική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε με αντιπάλους την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία. Η κλήρωση παραπέμπει στο Euro 2004 όχι μόνο λόγω των δύο εκ των τριών αντιπάλων αλλά και επειδή η Εθνική αγωνίζεται - όπως τότε... - στην πρεμιέρα με την εκ των διοργανωτών, Πολωνία...

Τέλος, όσον αφορά τα «στημένα», στις 15 Δεκεμβρίου, ανατίθεται σε δύο ειδικούς εφέτες ανακριτές, τους κ.κ. Καλόφωνο και Αυγέρη να αντικαταστήσουν τον κ. Κασίμη και να «τρέξουν» με το νέο έτος την υπόθεση.

Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός είδε την κλήρωση στο Top 16 της Ευρωλίγκα να του… κλείνει το μάτι, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έπεσε στα δύσκολα…

Στο διεθνή χώρο, η Μπαρτσελόνα κερδίζει ένα ακόμα τρόπαιο, το Διηπειρωτικό, στο Τόκιο, όπου συντρίβει τη Σάντος, ενώ η Βραζιλία – και όχι μόνο… - θρήνησε τον χαμό του σπουδαίου Σόκρατες σε ηλικία 57 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα