Οι… πρίγκιπες και οι «φτωχοί» συγγενείς του Νοτίου Ομίλου

Η κρίση στην Ελλάδα δεν μας έχει επηρεάσει μόνο σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε αθλητικό και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και αν το… haircut έχει γίνει στο πρωτάθλημα της Super League, στις μικρές κατηγορίες, που είναι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, επικρατεί το χάος.

Την Κυριακή (27/11) ξεκινά το πρωτάθλημα της football league 2,

το οποίο έχει πάρει…επ’ ωμού τον χαρακτηρισμό «φτωχή λίγκα». Φυσικά και τα οικονομικά προβλήματαπου αντιμετωπίζουν οι ομάδες της κατηγορίας είναι πολλά, όπως και ταοργανωτικά- λειτουργικά.

Όπως στη ζωή, όμως, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της football league 2 έχει να… καυχιέτα για δύο συλλόγους που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα τη φετινή σεζόν. Πρόκειται για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που οι ιθύνοντές του στη δεύτερη σεζόν της ομάδας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και την football league 2 δεν κρύβουν ότι ο πολυπόθητος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Και φυσικά ο Απόλλων έχει όλα τα εχέγγυα για τον πετύχει: Έναν ισχυρό παράγοντα- μεγαλομέτοχο, τον Σταμάτη Βελλή, που είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, έναν προπονητή, τον Στάθη Σταθόπουλο, που έχει την εμπειρία να καθοδηγήσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη… γη της Επαγγελίας, και ένα ρόστερ που θα το ζήλευαν ομάδες της football league με ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος κ.ά.!

Η δεύτερη ομάδα που μπορεί να τον ανταγωνισθεί είναι ο ΑΟ Γλυφάδας. Παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία διαθέτει ένα σύνολο ανταγωνίσιμο καιαξιοζήλευτο με παίκτες που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν σε ομάδες της Super League κα ιτης football league,όπως ο Γιάννης Ταραλίδης, ο Ηλίας Κάμπας, ο Μιχάλης Τζωρμπατζάκης κ.ά… Ο σύλλογος έχει στο τιμόνι του τον Νίκο Γκουλή, έναν τεχνικό με παραστάσεις απόομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ενώ διαθέτει οικονομική ευρωστία με μπροστάρητον ιδιοκτήτη του και εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη! Πρόκειται για ένα υγιές σωματείοπου μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην football league 2 και να κυνηγήσει την άνοδο.

Φέτος, στο Νότιο Όμιλο της τρίτης κατηγορίας, επανέρχονται -έπειτααπό μερικά χρόνια απουσίας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα- δύο ιστορικέςομάδες: η Καλαμάτα και η Προοδευτική.

Η «Μαύρη Θύελλα» με τον παλαίμαχο παίκτη της, τον Έλβιο Μάνα, στην τεχνική ηγεσία της, και με τους πιστούς οπαδούς της στο πλευρό τηςευελπιστεί να καθιερωθεί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και να βάλει τα θεμέλιαγια την άμεση επιστροφή της στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Από την άλλη οσύλλογος του Κορυδαλλού έχει στις τάξεις της ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και στόχος του προπονητή Μαργαρίτη Χατζηαλέξη είναι η γρήγορη παραμονή στην football league2.

Νεοφερμένοι στην κατηγορία είναι επίσης ο Ηλυσιακός με τον Θωμά Κουρκούνα στοτιμόνι του και ο Αστέρας Μαγούλας με προπονητή τον Στέλιο Βογιατζή, δύο σωματεία που παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν,δεν πρόκειται να πετάξουν… λευκή πετσέτα. Μοναδικός στόχος είναι φυσικά η σωτηρ

Keywords
Τυχαία Θέματα