Οριστικά στο Europa League ο φιναλίστ του Κυπέλλου

Για μία ακόμα τριετία ανανέωσε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τον κανονισμό που εξασφαλίζει στον φιναλίστ του Κυπέλλου ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρά την επιθυμία των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης να έχει αυτό το δικαίωμα μόνο ο Κυπελλούχος, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν τους έκανε τελικά το χατίρι, κάτι που όσον αφορά στα του… οίκου μας, σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός

προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και παράλληλα κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε ο φιναλίστ (Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης) θα βγει στο Europa League, όντας ωστόσο αναγκασμένος να παίξει από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Αν μάλιστα οι Περιστεριώτες ή οι Αρκάδες κατακτήσουν το Κύπελλο, τότε θα έχουν σαφώς καλύτερη... μοίρα, δίνοντας μόνο έναν προκριματικό, όπως άλλωστε έγινε και με την ΑΕΚ φέτος.

Από την άλλη, αν ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας φθάσουν στον τελικό και ο Ολυμπιακός κατακτήσει το νταμπλ, έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο μέσω των play off (εφόσον βέβαια μπουν σε αυτά), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε μια τέτοια περίπτωση, τότε και οι τέσσερις ομάδες της 5αδας θα βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα