Όταν μιλάει ο κόουτς…

Μία από τις πιο γνωστές παροιμίες αναφέρει ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Αυτές οι λέξεις ταιριάζουν γάντι στα όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, απαντώντας με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των οπαδών της ομάδας μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν κρύφθηκε σε τίποτα, ούτε έψαξε για δικαιολογίες και απάντησε σε όλα, όπως πρέπει να απαντά ένας

άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του.

Ξεκαθάρισε ότι είναι καλό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να έχει πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο, αλλά διευκρίνισε πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι κάποιοι καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες.

Υπογράμμισε ότι τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός, τα οποία είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα περσινά, οφείλονται και στην ικανότητα των άλλων ομάδων, αφού η ομάδα του δεν δέχεται περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Κάτι που σημαίνει ότι το έχει μελετήσει και το γνωρίζει, δεν απαντά τυχαία, ούτε ψάχνει για δικαιολογίες.

Στις ερωτήσεις που αφορούσαν τους παίκτες του και συγκεκριμένες επιλογές, τόνισε ότι «καθρέφτης για όλους είναι η προπόνηση» κι εκείνος ξέρει καλύτερα, αφού ζει καθημερινά τους παίκτες του, ενώ επανέλαβε το προφανές ότι κάθε φορά επιλέγει τους καλύτερους, αφού και δικός του στόχος όπως και της ομάδας είναι οι νίκες και οι επιτυχίες.

Η μόνη ερώτηση που απέφυγε να απαντήσει ήταν εκείνη που, εμμέσως πλην σαφώς, αναφερόταν στο μέλλον του στην ομάδα! Λογική και αναμενόμενη και αυτή η απάντηση, για εκείνους που γνωρίζουν καλά το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Έκανα όλη αυτή την αναφορά για να καταλήξω στο εξής: Πολλές φορές οι ρεπόρτερ προσπαθούμε να εξηγήσουμε ορισμένες απορίες των φιλάθλων, μέσω της καθημερινής μας ενασχόλησης με την ομάδα, αλλά κάποια ερωτήματα παραμένουν. Όταν, όμως, μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία ο ίδιος ο προπονητής και δεν… κρύβεται, τότε περιθώρια για περαιτέρω ενστάσεις δεν υπάρχουν.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, ο καθένας από εμάς να μην περιορίζεται μόνο σε όσα βλέπει στα 90 λεπτά ενός αγώνα, ούτε στην αυθαίρετη κριτική, χωρίς να γνωρίζουμε βασικά πράγματα. Είναι εύκολο να γίνεται κανείς προπονητής της εξέδρας, αλλά ο… κανονικός ξέρει σίγουρα περισσότερα.

Κι επειδή ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που με την πρώτη… στραβή γίνεται… πόλεμος, πριν κράξουμε και πριν αναθεματίσουμε περί δικαίων και αδίκων, ας λάβουμε πρώτα γνώση του θέματος! Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Αντίθετα, η παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν σε μία ομάδα και οι «απαντήσεις» των αρμοδίων (προπονητή και παικτών) βοηθούν τους πάντες όχι απλά να σχηματίσουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά και να στηρίξουν ακόμη περισσότερο αυτό που αγαπούν, χωρίς παρωπίδες και χωρίς λανθασμένες εντυπώσεις.

Υ.Γ.: Κόουτς, να το επαναλάβεις, το συντομότερο. Μας βοηθάς να γινόμαστε… σοφότεροι!

Keywords
Τυχαία Θέματα