Πάτριοτς vs Τζάιντς στο Super Bowl

Την Δευτέρα (23/01) τα ξημερώματα αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές του NFC και του AFC, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κατόχου του Super Bowl στις 5 Φεβρουαρίου (ξημερώματα 06/01).

Στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς των φετινών play off του NFL, οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς επικράτησαν των Μπάλτιμορ Ρέιβενς με 23-20. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος, με τους Νιου Γιορκ Τζάιντς να αποσπούν την πρόκριση σε βάρος των Σαν Φρανσίσκο 49ερς με τελικό σκορ 20-17.

Ο Tom Brady «καθάρισε» για τους «πατριώτες», αλλά το άστοχο field goal του Billy Cundiff των Ρέιβενς, 11 δεύτερα πριν το τέλος, είναι αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Άλλωστε αν ευστοχούσε ο kicker των φιλοξενούμενων θα ακολουθούσε παράταση.

Οι Πάτριοτς προκρίθηκαν για πέμπτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια στο Super Bowl και ο Brady θα μπορέσει να διεκδικήσει πάλι παγκόσμιο τίτλο, αφού διασφάλισε αυτόν του AFC. Στα αγωνιστικά, ο Joe Flacco υστέρησε στις κρίσιμες στιγμές, ο Ray Rice «εξουδετερώθηκε» από την άμυνα των γηπεδούχων και οι Ρέιβενς αποτέλεσαν παρελθόν.

Το νικητήριο touchdown καταγράφηκε στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Ο Tom Brady πέτυχε rush μίας γιάρδας και διαμόρφωσε το 22-20, το οποίο έκανε 23-20 ο Stephen Gostjowski.

O Eli Manning θα αντιμετωπίσει τον Brady στον φετινό τελικό, αφού ο Kyle Williams «πούλησε» το ματς στην κανονική διάρκεια και στην παράταση πραγματοποιώντας... σχολικά λάθη σε δύο επιστροφές punt. O kicker Lawrence Tynes σημείωσε το νικητήριο field goal και έφερε τους «γίγαντες» στην κορυφή του NFC για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Στην κανονική διάρκεια, ο David Akers είχε ισοφαρίσει σε 17-17, σε έναν αγώνα που δεν έχει ιδιαίτερο θέαμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο Σαν Φρανσίσκο. Μάλιστα δεν έλειψαν οι βίαιες συγκρούσεις στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι παίκτες έχαναν υπερβολικά εύκολα την ισορροπία τους.

{youtube}4zNzt0A1nHo{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα