«Πρεμιέρα» του νέου Νόμου στο ντέρμπι «αιωνίων»

Στο κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ θα τεθούν για πρώτη φορά σε εφαρμογή, ορισμένες από τις διατάξεις του νέου αθλητικού Νόμου. Ο νέος νόμος για την αθλητική βία προβλέπει αυστηρότερες ποινές ακόμα και χωρίς αναστολή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις όλης της Αττικής θα βρίσκονται αρκετές ώρες πριν το μεγάλο ματς σε επιφυλακή με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να επισημαίνουν ότι με την ισχύ των νέων διατάξεων του τροποποιημένου Νόμου

2725/1999 σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ των «αιωνίων» οι συλληφθέντες, για πρώτη φορά, δεν θα αφεθούν εύκολα ελεύθεροι από τον Εισαγγελέα.

Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει και αποτρεπτικά για τους οπαδούς που σίγουρα έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο στην αντιμετώπισή τους.

Εκτός από την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση επεισοδίων, όπως η ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών, οι διατάξεις προβλέπουν τη βιντεοσκόπηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. (Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας) των ατόμων που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Προϋπόθεση για αυτό είναι να έχει εξασφαλιστεί άδεια από τον αθλητικό Εισαγγελέα

Keywords
Τυχαία Θέματα