Προσπάθησε να αποβάλει τη μιζέρια

Η συνέντευξη Τύπου του Ζήση Βρύζα θεωρώ πως έπιασε τον παλμό της κατάστασης που επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Και συνάμα, έβαλε σε θέση κάποια κακώς κείμενα στη νοοτροπία που λανθασμένα χτίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Για εμένα, το σημαντικότερο κομμάτι είναι το δεύτερο. Αυτά τα κουσούρια νοοτροπίας που απέκτησε ο ΠΑΟΚτσής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τον εαυτό του στρατιώτη, παρότι αυτή τη στιγμή είναι ο στρατηγός. Υποβάθμισε ξεκάθαρα

το ρόλο του, έτσι ώστε να δώσει το στίγμα πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται στρατιώτες. Από μυαλοπώληδες, έχει χορτάσει.

Κάποιος θα μου πει πως στρατιώτης των 7 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως δεν υπάρχει και εγώ θα του απαντήσω πως προτιμώ να γνωρίζω τι αμείβεται ο πρόεδρός μου παρά να το αφήσω στη διακριτική του ευχέρεια. Και σίγουρα υπάρχει στρατηγός που αμείβεται με αυτά τα χρήματα.

Πρώτα στρατιώτης και στη συνέχεια συνειδητοποιημένος. Αυτό πρέπει να είναι σύμφωνα με τον Βρύζα ο ΠΑΟΚτσής του 2012. Είναι γεγονός πως παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να ζητήσει στήριξη. Προτίμησε να παραθέσει τα δεδομένα και να αφήσει το κοινό να στηρίξει ή όχι.

Θα μπορούσε να ζητήσει στήριξη κι ότι αρπάξει ο κώλος μας, αλλά στη παρούσα φάση φαίνεται να προτιμά όλους όσους έχουν επίγνωση του τι ακριβώς συμβαίνει. Η φράση παρακαλετό μου… ξινό … γαμ… έχει την απόλυτη εφαρμογή στον ΠΑΟΚ του σήμερα, αν και δε νομίζω ότι αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει.

Το μήνυμα είναι πιο ξεκάθαρο. Παιδιά αυτοί είμαστε, έχουμε διάθεση να δώσουμε μία μάχη και όποιος πραγματικά πιστεύει πως μπορούμε να την κερδίσουμε είμαστε εδώ.

Συνειδητά απέφυγε να δώσει κάποιο στίγμα μιζέριας, γιατί κατανοεί πως όχι μόνο ο κόσμος, αλλά και ο ίδιος δεν πρέπει να νικηθεί από το κλίμα που υπάρχει.

Η φράση που πρέπει να κατανοήσει το κοινό και γενικότερα η κουραστική νοοτροπία μας, είναι αυτή που είπε για τη περιβόητη διαφάνεια. «Διαφάνεια δε σημαίνει ξεβράκωμα» είπε ο πρόεδρος και σε μία εποχή που τα πάντα ελέγχονται θα πρέπει άπαντες να έχουν το νου τους στο τι λένε και γράφουν.

Επίσης, η ένταση που δημιουργήθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων, ήταν κάτι που έκανε τελικά κακό γιατί εκτός από το ξεβράκωμα, τρομοκρατήθηκαν και πέντε, ένας, έξι, δέκα άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ναι, να αποδοθούν ευθύνες, αλλά ο τρόπος πάντα μετράει.

Σε δύο θέματα, κράτησε σωστές αποστάσεις. Στην υπόθεση Ζαγοράκη και στην υπόθεση Σαχπατζίδη.

Για την προηγούμενη διοίκηση είπε αυτά που έλεγε πάντα και στον Ζαγοράκη, αλλά και σε όλους όσους είχαμε επαφή μαζί του. Πως η ομάδα ξεπέρασε τη διοίκηση και πως θα έπρεπε να οργανωθεί νωρίτερα η ΠΑΕ.

Διαχώρισε και τη θέση του για το αν ήξερε τι γινόταν. Ο Βρύζας, όταν ανέβαλε πρόεδρος για τρεις μήνες δεν είχε ούτε έναν δικό του άνθρωπο μέσα στην ομάδα, στη συνέχεια δεν έγινε ποτέ συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και μετά έφυγε. Για του λόγου το αληθές, δεν υπάρχει καμία υπογραφή του σε πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα