Σάντος: «Αλλη ομάδα στο πρώτο»

Ευχαριστημένος από τη συνολική εικόνα της Εθνικής έμεινε ο Φερνάντο Σάντος, ωστόσο αυτό που τον ενόχλησε ήταν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.

Για λάθη που θέλει να βλέπει ώστε να τα διορθώνει μίλησε τις προηγούμενες ημέρες ο Σάντος και όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, το μεγάλο λάθος στο φιλικό με τη Ρωσία ήταν η αμυντική συμπεριφορά των διεθνών στο πρώτο ημίχρονο. Την οποία, πάντως, στο δεύτερο βελτίωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό...

«Στο πρώτο ημίχρονο, δεν

είδαμε τα χαρακτηριστικά της δικής μας ομάδας. Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό που παίξαμε. Γιατί επιθετικά σταθήκαμε αρκετά καλά, καλύτερα από άλλες φορές, είχαμε ευκαιρίες, πετύχαμε και γκολ που δεν μέτρησαν. Ωστόσο αμυντικά είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, δεν πιέσαμε καθόλου, δεν μειώσαμε τις αποστάσεις από τους αντιπάλους. Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε περισσότερα γκολ και γι' αυτό λέω πως δεν είχε τα δικά μας χαρακτηριστικά», ανέφερε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες, να μπούμε με άλλη νοοτροπία. Μια νοοτροπία με καλή άμυνα. Οι παίκτες το κατάλαβαν καλά και ήμασταν πολύ περισσότερο ομάδα. Για 35 λεπτά η Ρωσία δεν μας δημιούργησε ευκαιρία, εμείς είχαμε το γκολ και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και για ένα δεύτερο. Μένω ικανοποιημένος από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, από την επιθετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά δυσαρεστημένος από την αμυντική λειτουργία του πρώτου ημιχρόνου. Από την άλλη αυτός είναι και ο σκοπός των φιλικών παιχνιδιών για να δούμε κάποια πράγματα που δεν πάνε καλά και να τα διορθώσουμε μέσα από τις προπονήσεις».

Ερωτηθείς για την παρθενική εμφάνιση του Χολέμπας, ο Σάντος δήλωσε ότι «έχει μπει καλά στην ομάδα. Όσον αφορά στο αγωνιστικό, αν εξαιρέσουμε τους Τοροσίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλο των οποίων το παιχνίδι γνωρίζει, στην αρχή είχε κάποια προβλήματα, αλλά στην συνέχεια βελτιώθηκε και έδειξε πως μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον». Αναφερόμενος στο αήττητο σερί του που έφτασε τους 17 αγώνες, ο Πορτογάλος ισχυρίστηκε ότι «σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Προετοιμαζόμαστε για τα τελικά, αλλά είναι σημαντικό και ότι δεν χάνεις γιατί μένει ψηλά το ηθικό των παικτών. Η ομάδα της Ρωσίας δεν είναι αμελητέα ποσότητα και πάνω κάτω είναι στα μέτρα της Κροατίας. Δείξαμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με οποιαδήποτε ομάδα».

Κλείνοντας, προανήγγειλε αλλαγές στο φιλικό της Τρίτης με τη Ρουμανία, καθώς «είναι λογικό να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες αφού τα δύο ματς διεξάγονται σε μικρό χρονικό διάστημα».

{textlink02}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα