Πρόκριση για Ιορδανία, Ιαπωνία και Ουζμπεκιστάν

Οι Ιορδανία, Ιαπωνία και Ουζμπεκιστάν προκρίθηκαν στον τέταρτο προκριματικό γύρο της Ασίας για το Μουντιάλ του 2014, ενώ η Αυστραλία γνώρισε ήττα-σοκ από το Ομάν.

Επίσης, η Βόρεια Κορέα έγινε η πρώτη εθνική που αποκλείστηκε από το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο, ενώ είχε προκριθεί σε αυτό του 2010. Άλλωστε ηττήθηκε με 1-0 από το Ουζμπεκιστάν και σε συνδυασμό με το 4-0 της Ιαπωνίας στο Τατζικιστάν έμεινε εκτός, ενώ οι δύο

νικήτριες ομάδες εξασφάλισαν μία θέση στην τελική δεκάδα της AFC.

Η Ιορδανία πήρε επίσης την πρόκριση με το 2-0 σε βάρος της Σιγκαπούρης, ενώ το Ιράκ θα το ακολουθήσει από τον πρώτο όμιλο, αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Ακόμα, η Αυστραλία γνώρισε μία αναπάντεχη ήττα στο Ομάν με 1-0, αλλά παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Οριστικά εκτός Μουντιάλ έμειναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού γνώρισαν νέα ήττα από την Νότια Κορέα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ματς του Μπαχρέιν με το Ιράν συνοδεύτηκε από επεισόδια των οπαδών, αφού οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής του τρίτου προκριματικού γύρου της ασιατικής ζώνης για το Μουντιάλ του 2014:

Πρώτος Όμιλος
Ιράκ-Κίνα 1-0
Ιορδανία-Σιγκαπούρη 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΙΟΡΔΑΝΙΑ 12, Ιράκ 9, Κίνα 3, Σιγκαπούρη 0.

Δεύτερος Όμιλος
Η.Α.Ε.-Νότια Κορέα 0-2
Κουβέιτ-Λίβανος 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νότια Κορέα 10, Λίβανος 7, Κουβέιτ 5, Η.Α.Ε. 0.

Τρίτος Όμιλος
Τατζικιστάν-Ιαπωνία 0-4
Ουζμπεκιστάν-Βόρεια Κορέα 1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΙΑΠΩΝΙΑ 10, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 10, Βόρεια Κορέα 3, Τατζικιστάν 0.

Τέταρτος Όμιλος
Ομάν-Αυστραλία 1-0
Σαουδική Αραβία-Ταϊλάνδη 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αυστραλία 9, Σαουδική Αραβία 5, Ταϊλάνδη 4, Ομάν 4.

Πέμπτος Όμιλος
Μπαχρέιν-Ιράν 1-1
Κατάρ-Ινδονησία 4-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ιράν 8, Κατάρ 8, Μπαχρέιν 5, Ινδονησία 0.

Οι δύο πρώτες εθνικές από κάθε γκρουπ θα σχηματίσουν δύο ομίλους των πέντε ομάδων στον τέταρτο γύρο. Σε αυτόν, οι δύο πρώτοι (τέσσερις συνολικά) θα προκριθούν στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, ενώ οι δύο 3οι θα δώσουν αγώνα μπαράζ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα