Σεμπάστιαν Λέτο: Ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Ο Σεμπάστιαν Λέτο κερδίζει τις εντυπώσεις στη φετινή Super League, σπάει τα κοντέρ και δείχνει ασύγκριτος, ακόμη και σε σχέση με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος το... παλεύει να φτάσει τα κατορθώματα του Αργεντινού άσου του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορεί.

Δεν είναι μόνο ότι ο Λέτο βρίσκεται στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ στη Super League,

αλλά φέτος δείχνει ότι είναι και ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, με προσφορά στον Παναθηναϊκό σε πολλούς τομείς, ακόμη και ανασταλτικά.

Ό,τι πιο... κοντινό στον Αργεντινό άσο των «πράσινων» είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ, το αντίπαλον δέος του Ολυμπιακού και το Onsports συγκρίνει τους δύο ποδοσφαιριστές, για να βγάλει το νικητή. Οι αριθμοί μιλάνε, ο Λέτο κερδίζει την κούρσα και όπως τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος: «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;»

Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια για τη φετινή Super League με 1093 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Τζεμπούρ σε 11 ματς με 1007 λεπτά. Ο άσος των «πράσινων» έχει πετύχει 14 γκολ στο πρωτάθλημα και 15 συνολικά τη φετινή σεζόν, έναντι 9 του Αλγερινού, ο οποίος συνολικά φέτος μετράει 11 γκολ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα γκολ που κάνουν τον Λέτο να υπερτερεί και να του δίνουν τον άτυπο τίτλο του MVP για το μισό της σεζόν. Ο Αργεντινός είναι πιο απειλητικός για τις αντίπαλες εστίες, έχοντας 42 τελικές προσπάθειες, έναντι 38 του Τζεμπούρ, αλλά και πιο αποτελεσματικός, με 1 γκολ ανά 3 προσπάθειες, σε αντίθεση με τον Αλγερινό που χρειάζεται να κάνει 4,2 τελικές για να πετύχει ένα γκολ.

Παράλληλα, ο Λέτο αποδεικνύεται και καλύτερος συμπαίκτης, καθώς έχει μοιράσει και τρεις ασίστ, έναντι μίας του Αλγερινού, ενώ έχει δώσει και σχεδόν τις διπλάσιες πάσες, 90, σε αντίθεση με τον Τζεμπούρ που έχει 47.

Καλύτερος αποδεικνύεται και στο κράτημα της μπάλας ο Αργεντινός άσος, καθώς έχει υποχρεώσει τους αντίπαλους αμυντικούς να του κάνουν 51 φάουλ, τα οποία έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, ενώ ο επιθετικός του Ολυμπιακού έχει κερδίσει 29 φάουλ.

Τέλος, ο Λέτο βγάζει φέτος και μια άλλη πτυχή του ταλέντου του, αυτό της πίεσης στην επίθεση, καθώς με βάση τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώνει 113 βαθμούς, έναντι 90 του Τζεμπούρ. Το κερασάκι στην τούρτα για τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού έρχεται από το σύστημα Index, στο οποίο συγκεντρώνει 0.319 βαθμούς, έναντι 0.272 του Αλγερινού.

Η στατιστική σύγκριση του Σεμπάστιαν Λέτο με τον Ραφίκ Τζεμπούρ:

Ποδοσφαιριστής

Γκολ

Τελικές

Γκολ/τελική

Ασίστ

Πάσες

Φάουλ υπέρ

Πίεση σε επίθεση

Index

Σεμπάστιαν Λέτο

14

42

1/3

3

90

51

113

0.319

Ραφίκ Τζεμπούρ

9

38

1/4.2

1

47

29

90

0.272

Keywords
Τυχαία Θέματα