Σμαραγδής: «Όλα για τον τίτλο»

Ο Νίκος Σμαραγδής μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για την κατάκτηση του Κυπέλλου και έδωσε την υπόσχεση πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν το παν, προκειμένου να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα.

Ο βολεϊμπολίστας του Ηρακλή εκτός από την αναφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Sentra

103,3:

Για την κατάκτηση του κυπέλλου στη Σύρο και την προσπάθεια για το πρωτάθλημα, είπε: «Ήταν ένα πολύ καλό τετραήμερο για μας. Από την πρώτη μέρα που πατήσαμε στο νησί ήμασταν αποφασισμένοι και έτσι καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο. Αυτό που κάναμε ήταν να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Το κύπελλο ήταν αποτέλεσμα δουλειάς. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο έδειξε. Υπήρχαν και άλλοι διεκδικητές του τίτλου, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παμβοχαϊκός και ο άτυχος της διοργάνωσης, Φοίνικας Σύρου. Το εύκολο δεν υπάρχει στον αθλητισμό, εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά προκειμένου να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Στο πρωτάθλημα χρειάζεται διαφορετική προετοιμασία, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να διπλασιάσουμε τα τρόπαια. Κακά τα ψέματα. Το κύπελλο δεν αποτελούσε τον πρώτο ματς στόχο. Πάνω από όλα, θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για το πρόσωπό του τόνισε: «Υπήρξε ενδιαφέρον από διάφορες ιταλικές ομάδες, αλλά η ομάδα μου με έκανε να ξεκινήσω συζητήσεις μαζί της, ήταν η Μόντενα. Όμως άνηκα και ανήκω στον Ηρακλή, ο οποίος ήθελε να μείνω. Αυτά πέρασαν, πλέον διεκδικώ τίτλους με τον Ηρακλή και δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η προηγούμενη ομάδα του ο Παναθηναϊκός είπε: «Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο να βλέπει κανείς μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό και υποβιβαστεί, αυτό θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Με τον Παναθηναϊκό έχω πανηγυρίσει τίτλους, και έχω γευτεί χαρές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πολύ δυσάρεστο για μένα να βλέπω την ομάδα να παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έγιναν λάθη, αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βλέπουν το ποτήρι να έχει ξεχειλίσει, και είναι δύσκολη η θέση τους».

Ακόμα, για το αν φοβάται ότι θα βρεθούν και άλλες ομάδες, ίσως και ο Ηρακλής στην ίδια θέση συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και ο πρώτος που έχει πληγεί είναι ο αθλητισμός, γιατί οι πόροι έχουν λιγοστέψει. Σίγουρα είναι δύσκολο να συντηρηθούν οι ομάδες. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις ομάδες όμως αγαπάνε το βόλεϊ και κάνουν ότι μπορούν. Πλέον, οι παίκτες δεν καλύπτονται από το ελληνικό πρωτάθλημα και ψάχνουν διαφυγή στο εξωτερικό. Βέβαια, δεν είναι εύκολο για μας που τόσα χρόνια ήμασταν πιστοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με χαρά είδα πολλά παιδιά να κάνουν την κίνηση και να φεύγουν στο εξωτερικό. Συστήνω στα νέα παιδιά να το κάνουν, γιατί αυτό θα δώσει νέα ώθηση και θα ανεβάσει το επίπεδο της εθνικής ομάδας».

Τέλος γι

Keywords
Τυχαία Θέματα