Στο παρά 1’ απέφυγε τα… δάκρυα

10:21 5/1/2012 - Πηγή: OnSports

Εδώ και μέρες λέγαμε από εδώ ότι, όπως ήρθαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι στο Αγρίνιο είχε ιδιάζουσα σημασία: όχι μόνο αμιγώς βαθμολογική (αυτή, άλλωστε, είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη), αλλά και μια ακόμη: της ομάδας που, ειδικά μετά από μια περίοδο διακοπής του πρωταθλήματος, μπορεί χωρίς τουλάχιστον δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές της, να δείξει στο γήπεδο την κεντρική αρετή βάσει της οποίας έφτασε ως εδώ που έφτασε: δηλαδή, την ομαδικότητα και τη συνολικά και ατομικά πειθαρχημένη προσπάθεια.

Ο χθεσινός

Παναθηναϊκός, όμως, δεν το κατάφερε αυτό παρά μόλις για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο χθεσινό ματς. Στο πρώτο δεκάλεπτο και για άλλα δέκα (άντε, δεκαπέντε αν θέλετε) λεπτά στο τέλος. Στις αρχές του αγώνα δεν ευτύχησε να προηγηθεί και ότι κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει (με τις αλλαγές του Φερέιρα να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό), δεν σώζει την κατάσταση . Απλώς την αποτρέπει από το να χαρακτηριστεί πολύ κακή.

Οι «πράσινοι», βλέπετε, στο ενδιάμεσο διάστημα, 10 με περίπου 70’, είχαν χάσει τη μάχη του κέντρου, ήταν τελείως ακίνδυνοι μπροστά, μπερδεμένοι στο κέντρο και επιρρεπείς στην άμυνα. Και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν πειθαρχία στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός, μια ομάδα καλοδουλεμένη και μαχητική χωρίς αμφιβολία, φάνηκε έτσι ως κάτι μεγαλύτερο απ’ ό,τι πράγματι είναι. Και το τελικό 1-1, δεν την αδικεί. Το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει πάρει το καθαρό πέναλτι στον Βύντρα στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι λίγο νωρίτερα ήταν πράγματι από θέση οφσάϊντ και ορθώς ακυρώθηκε και οι «πράσινοι» είχαν επίσης και τουλάχιστον δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι αν δεν κερδίσεις ένα ματς, κάτι είναι, τουλάχιστον το να μην το χάσεις, ο Παναθηναϊκός δεν φεύγει και δακρυσμένος από το Αγρίνιο, σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιούται και να χαμογελά. Η εμφάνισή του προκαλεί αναπόφευκτους προβληματισμούς και τώρα που τα ματς… έρχονται (και πέφτουν) σαν το χαλάζι, δεν έχει και περιθώριο να μη βρει λύσεις, δραστικές και άμεσες…

Keywords
Τυχαία Θέματα