Στον πέμπτο γύρο των πέναλτι οι Ουάιλντ

07:54 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Αν και οι Φίνιξ Κογιότες ισοφάρισαν στην τρίτη περίοδο σε 2-2, οι Μινεσότα Ουάιλντ πήραν την εκτός έδρας νίκη στα πέναλτι.

Ο Jason LaBarbera αντικατέστησε τον βασικό τερματοφύλακα των «λύκων», Mike Smith, αλλά βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 54 δευτερολέπτων, εντός του πρώτου πεντάλεπτου του αγώνα, δέχθηκε γκολ από

τους Kyle Brodziak και Steve Kampfer.

Ωστόσο, ο προαναφερόμενος τερματοφύλακας... συνήλθε και σταμάτησε τα άλλα 22 σουτ των φιλοξενούμενων. Έτσι πρόσφερε το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Με 41 συνολικά σουτ, δύο από αυτά ξεπέρασαν τον Matt Hackett, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Josh Harding που αποχώρησε τραυματισμένος με 24 αποκρούσεις στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι Raffi Torres και Lauri Korpikoski είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 στα πρώτα 2:45 της τρίτου 20λεπτου.

Ύστερα από την παράταση, ο Dany Heatley πέτυχε το καθοριστικό γκολ στα πέναλτι περνώντας το puck κάτω από τα πόδια του LaBarbera και πρόσφερε τον επιπλέον βαθμό στους «τρελούς». Νωρίτερα οι Ray Whitney και Shane Doan είχαν βάλει μπροστά τους Κογιότες στην τελική διαδικασία καθορισμού νικητή, αλλά οι Erik Christensen και Devin Setoguchi ανταπέδωσαν άμεσα.

Με επτά νίκες σε 15 ευκαιρίες στα πέναλτι, η ομάδα της Μινεσότα προωθήθηκε στους 68 βαθμούς, αλλά έμεινε στην 13η θέση της δυτικής περιφέρειας του NHL, επτά μακριά από την προνομιούχα οκτάδα. Στους 76 και στην έβδομη θέση του ίδιου γεωγραφικού γκρουπ ανήλθε ο σύλλογος του Φίνιξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα