Θέλουν επενδυτές, χωρίς... προϊόν

Δε νομίζω ότι ξενίζει κάνεναν η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά των περισσότερων ομάδων της Super League.

Ακόμα και μεγάλοι σύλλογοι όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ περνούν τις πιο δύσκολες, ίσως, στιγμές της ιστορίας τους. Κι όχι επειδή δεν ξέρουν αν θα πάρουν την αδειοδότηση από την UEFA,

αλλά επειδή το «αύριο» φαντάζει δυσοίωνο για τις δύο ΠΑΕ, που έχουν ταλανιστεί όλη τη χρονιά από τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα.

Πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε σύνθημα σε οπαδούς αρκετών ομάδων η προτροπή των προέδρων τους να δώσουν τις μετοχές τους και να αποχωρήσουν. Σήμερα που έχουν πάρει απόφαση κάποιοι να το κάνουν δεν μπορούν να βρουν αγοραστή. Και απόλυτο φυσιολογικό είναι... Για ποιο λόγο, άραγε, να επενδύσει κάποιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η Super League διαθέτει προς... εκμετάλλευση στην αγορά ένα ανύπαρκτο προϊόν, περιτυλιγμένο από βία, από ανυπαρξία σε όλα τα επίπεδα και το οποίο για να μπορέσει κάποιος να βγάλει ουσιαστικό κέρδος θα πρέπει να εμπλακεί σε διάφορα κυκλώματα. Ποιος, λοιπόν, σώφρων επιχειρηματίας θα βάλει τα λεφτά του σε ένα πρωτάθλημα που βουλιάζει στην ανυποληψία;

Όλοι ψάχνουν τους πρίγκιπες από τα Εμιράτα, που θα έρθουν με τις... κουρσάρες τους να μοιράσουν εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι χωρίς λόγο κι αιτία. Προφανώς επειδή δεν έχουν που αλλού να τα επενδύσουν κι αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά στο προϊόν που λανσάρουν από κοινού η ΕΠΟ και η Super League.

Ο κόσμος χόρτασε από τα «παραμύθια της Χαλιμάς» που του πουλάνε κάποιοι και βλέπουν ότι το λαοφιλέστερο άθλημα βρίσκεται στην εντατικη κι ακόμα και τώρα ορισμένοι συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους κόσμο.

Οι σύλλογοι εκπέμπουν SOS και στρέφονται στη λαϊκή βάση τους, στους φιλάθλους τους, οι οποίοι ακόμα και να ήθελαν δεν τους έχει μείνει και φράγκο, καθώς η τρόικα έχει φροντίσει να μαζέψει και τις τελευταίες οικονομίες κάθε ελληνικού νοικοκυριού.

Γι' αυτό σας λέω ότι το μέλλον φαντάζει αβέβαιο για το ποδοσφαιρικό μας οικοδόμημα, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή. Ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μπήκε... φουριόζος θέλοντας να διαθέσει χρήματα αντιλήφθηκε πρόσφατα ότι είναι μάταιο να μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς την παρουσία του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ. Και δεν μιλάμε να υπάρχουν απλώς οι δύο αυτοί σύλλογοι, αλλά να έχουν και την ικανότητα να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Διαφορετικά θα καταντήσει το ποδόσφαιρο σαν το μπάσκετ, που υπάρχουν οι δύο «αιώνιοι» που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, σε ένα πρωτάθλημα που από τη δεύτερη θέση και κάτω επικρατεί το χάος, σε όλα τα επίπεδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα