Το σκεπτικό για Αετό Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας

Το παιχνίδι του Αετού Σκύδρας με τη Δόξα Κρανούλας είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League την αθώωσε. Δείτε το σκεπτικό.

Αναλυτικά:

Αριθμός Απόφασης 306/6-10-2011
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας αποτελούμενη από τoν Ευάγγελο Κατσή Επίτιμο Εισαγγελέα Εφετών ως Πρόεδρο και τους Μαρία Κατσούλα Δικηγόρο- Εισηγήτρια και Χαρίλαο Ζυγογιάννη, Επίτιμο Εισαγγελέα Εφετών ως μέλη, καθώς και

από τον Γραμματέα του Αθανάσιο Γεωργόπουλο.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό της στην Αθήνα την 3-10-2011 και ώρα 10.30 για να δικάσει επί της αναφερόμενης στην υπ΄αριθμ. Πρωτοκ. 316/27-9-2011 κλήση προς απολογία κατηγορίας κατά των: 1) ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 2)Ι.ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Πρόεδρο), 3)Γ.ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ (Προπονητή), 4)ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΣΣΗ (Πρόεδρο) για παραβάσεις των άρθρων 1,2,3,4,5,6,21Α , 22Α και 26 παρ.3 σε συνδυασμό με το άρθρο π 31 παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και σε συνδυασμό με τα άρθρα 26 παρ.1, 27 παρ.1, 46 παρ.1α, 94 παρ.1 και 98 του Ποινικού Κώδικα.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι εγκαλούμενοι παρέστησαν οι μεν 1ος, 2ος και 3ος δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Ευαγγ. Και Κων/νου Χατζηιωάννου, οι δε 4ος και 5ος δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου τους Απ. Μπανιώτου.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα: «Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τιμωρούνται με τις ακόλουθες ποινές : α)Προειδοποίηση, β)Επίπληξη, γ)Χρηματική ποινή, δ)επιστροφή τροπαίων».

Ακολούθως κατά τις διατάξεις του 21Α «οποιοσδήποτε προσφέρει υπόσχεται ή δίδει αδικαιολόγητα δώρο σε ένα όργανο της ΕΠΟ, έναν αξιωματούχο αγώνα, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχο ομάδας, για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτου, προσπαθώντας ή προτρέποντας την παραβίαση των κανονισμών των ΕΠΟ- UEFA-FIFA, θα τιμωρείται με τις ποινές που ακολουθούν: α)με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000), β) με απαγόρευση εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και γ)με απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.
2. Η παθητική δωροδοκία θα τιμωρείται με τις αυτές ποινές.
3.Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως, οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται, οι δε ποινές β και γ απαγγέλλονται εφ΄όρου ζωής.
4.Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000)».

Σύμφωνα με τη διάταξη 21Β «1.Οποιοσδήποτε αξιωματούχος ή εν γένει εμπλεκόμενος στον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί ή συμμετέχει σε προσπάθεια προκαθορισμού του αποτελέσματος ενός αγώνα για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη, μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό τιμωρείται με τις ποινές που αναφέρονται στο άρθρο 21Α. Οι ως άνω ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα