Τους έβαλε στα δίχτυα

Χαίρετε κύριοι. Είναι πολλές φορές που ο τρόπος που διαμορφώνεται ένα παιχνίδι μπορεί να εξηγήσει τη μορφή του.

Στο Μόναχο το γκολ του Γκόμεζ απέδωσε δικαιοσύνη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Χάινκες σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια είχε να επιλέξει για το ποιος εκ των Γκουστάβο, Κρος, Μίλλερ θα χάσει τη θέση του από τον Σβαϊστάιγκερ. Ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να αφήσει εκτός παιχνιδιού ένα πολύ γερό επιθετικό του όπλο (Μίλλερ) για να παρατάξει ένα σχήμα με τρία καθαρά χαφ.

Η απουσία του Μίλλερ από τη μέση και μπροστά αισθητή, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα άλλωστε μόλις μπήκε στο παιχνίδι. Καταλαβαίνω όμως τη λογική του Χάινκες Βλέπεται ο Σβαϊστάιγκερ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση και ήθελε οι δύο κεντρικοί χαφ που τον πλαισώνουν να μην έχουν πολύ απόσταση μεταξύ τους. Έτσι αποφάσισε να έχει δίπλα του στήριγμα τον Γκουστάβο και μπροστά τους τον Κρος που ως τρίτος χαφ παίζει πιο κοντά στο δίδυμο των κεντρικών χαφ απ' ότι ο Μίλλερ.

Ο Μουρίνιο δεν επιφύλαξε εκπλήξεις. Εφάρμοσε το σύνηθες 4-2-3-1 και στα αριστερά της άμυνάς τους χρησιμοποίησε τον Κοεντράο. Δεν είδε κανένα όνειρο, απλά φοβάται αρκετά τον τρόπο που λειτουργεί ο Μαρτσέλο όταν ο αντίπαλος μπορεί να πάει σε παιχνίδι ένας με έναν. Τον Κοεντράο στα αριστερά τον δοκίμασε μάλιστα πάνω στον Αντριάν πριν 6 βράδια στο ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο. Στην πράξη ο Κοεντράο δεν τον δικαίωσε. Από τρίπλα που έφαγε αυτός, από τον Λαμ ήρθε άλλωστε το 2-1.

Αλλά και εδώ καταλαβαίνω την απόφαση του κόουτς, καθώς ο Μαρσέλο με τον Ρόμπεν θα δεινοπαθούσε.

Στην πράξη είδαμε ένα παιχνίδι με δύο ομάδες που ο τρόπος που λειτουργούσε η μπροστινή τους τετράδα ήταν πολύ καλύτεροι από την αμυντική τους εξάδα. Δηλαδή από τους 4 αμυντικούς στην ευθεία και τους δύο κόφτες.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και έδειξε πως γνωρίζει που πρέπει να χτυπήσει. Σε αυτό το διάστημα ο Ρονάλντο ήταν εκτός παιχνιδιού και οι Μερένχες σημάδευαν συνεχώς τον Αλάμπα. Οι Οζίλ, Μπενζεμά, Ντι Μάρια είχαν πάει το παιχνίδι από την πλευρά του μαύρου Αυστριακού μπακ, δημιούργησαν μια σημαντική ευκαιρία και φαινόντουσαν να ξέρουν πως να πληγώσουν τους Βαβαρούς. Μέσα σε ένα δίλεπτο όμως ήρθαν τρεις απανωτές φάσεις που άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

Στο 15λεπτο περίπου ο Κοιντραο ακολουθεί τον Ριμπερι στο κέντρο και τον σηκώνει ψηλά χωρίς λόγο. Ο Γουέμπ δεν δίνει μια καθαρή κίτρινη και το γήπεδο παίρνει φωτιά. Άμεσα ακολούθησαν δύο μεγάλες φάσεις αποτέλεσμα της προσωρινής ενέργειας που πήρε η Μπάγερν. Ο Ρίμπερι όπως συνηθίζει κινείται κοντά στο Ρόμπεν εκμεταλλεύεται συνεργασία του Ολλανδού με τον Λαμ, πατάει περιοχή και ζητά πέναλτι (σωστά ο Γουέμπ δεν σφύριξε κάτι). Επόμενη φάση κόρνερ αδυναμία της άμυνας της, Ρεάλ να κόψει τη μπάλα στον αέρα Ρίμπερι σουτ και 2-1. Στη συνέχεια αυτή η φάση στοίχειωσε όλο το παιχνίδι της Ρεάλ.

Οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν τον Γκόμεζ στον αέρα αλλά και να ελέγξουν τη

Keywords
Τυχαία Θέματα