Τσάνας: «Κομβικό και για τους δύο το ντέρμπι»

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Παναθηναϊκό στο κυριακάτικο (18/03) ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος τόνισε ωστόσο πως η αναμέτρηση δεν προσφέρεται για προβλέψεις.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων, μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM» ενόψει του ντέρμπι αιωνίων, δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στη δουλειά που γίνεται φέτος με τα νέα παιδιά, στο χρόνο συμμετοχής που παίρνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα,

αλλά και στις ομάδες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από τακτικής πλευράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τσάνα:

Για τη φετινή εικόνα των νέων παιδιών:

«Είναι γεγονός ότι φέτος είναι πολλά τα νέα παιδιά που παίζουν στις ομάδες τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εξέλιξη των παιδιών τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί γιατί αρκετές ομάδες έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τις υποδομές τους. Δουλεύουν τα νέα παιδιά περισσότερο».

Για το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τακτικά οι ομάδες φέτος:

«Πλέον με τα ΜΜΕ έρχονται όλες οι ομάδες μέσα στο σπίτι μας και βλέπουμε ξένα πρωταθλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ελληνικές ομάδες καλές τακτικά. Ο Ολυμπιακός που ασκεί πίεση, ο Παναθηναϊκός που παίζει χωρίς φορ, η ομάδα του ΠΑΟΚ που αλλάζει πρόσωπα και παραμένει καλή ομάδα. Βλέπουμε ότι στα φετινά παιχνίδια δεν είναι εύκολο να προεξοφλήσεις τα αποτελέσματα. Όπως έγινε με τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ, ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε με τη Δόξα. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα έχει ενδιαφέρον για σωτηρία και play off».

Για το ντέρμπι:

«Αν δούμε τη βαθμολογική θέση η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη και ο Ολυμπιακός να διαχειριστεί το προβάδισμά του για τη συνέχεια. Είναι το κομβικό ματς για τις δύο αυτές ομάδες και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πρέπει να κερδίσει αλλιώς τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα».

Για την προσέγγιση που θεωρεί ότι θα έχει ο Φερέιρα και ο Βαλβέρδε στο ματς:

«Μία μαζική επίθεση από το πρώτο λεπτό δεν δίνει ποτέ αποτέλεσμα. Το ίδιο έγινε με τον Ολυμπιακό και τη Μέταλιστ… Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει από την αρχή, δεν είναι εύκολο απέναντι στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το χθεσινό παιχνίδι. Πώς δηλαδή θα ξεπεράσει το σοκ αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία του. Είναι η φύση του Ολυμπιακού τέτοια. Μπορεί να σκεφτεί να περιμένει και φύγει στις αντεπιθέσεις, δεν μπορεί να ξέρει κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα