Βαμβακάρης: «Κυλά χωρίς προβλήματα η προετοιμασία»

Επιστρέφει αύριο (24/3) από τη Σερβία η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, όπου βρίσκεται για προετοιμασία και ο βοηθός του Ντράγκαν Άντριτς, Κώστας Βαμβακάρης μίλησε για το στάδιο που βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Όλα είναι φυσιολογικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 παίκτες οι οποίοι διεκδικούν τη θέση τους για τη 13άδα στο Έντμοντον. Δίνουμε καθημερινά φιλικά με την ομάδα της Παρτιζάν ώστε να πάρουμε αγωνιστικό ρυθμό και αφομοιωθούν κάποια συστήματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε και στο προολυμπιακό»,

δήλωσε αρχικά στο σάιτ της Ομοσπονδίας, το «δεξί χέρι» του Ομοσπονδιακού προπονητή, Ντράγκαν Άντριτς, ο Κώστας Βαμβακάρης.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει απογοήτευση. Μετά την ήττα οι παίκτες ήταν στενοχωρημένοι γιατί ήξεραν ότι μπορούσαν να προκριθούν. Γνωρίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους Ρουμάνους και θα το δείξουν και στη συνέχεια. Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια. Σίγουρα ήταν ένας στόχος να προκριθούμε στα τελικά, αλλά δεν αποτελούσε το μεγάλο μας στόχο, ο οποίος είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα».

Όσον αφορά στην απουσία του Ντόσκα που ταλαιπωρείται από λοιμώδη μονοπυρήνωση, είπε: «Ο Ντόσκας είναι μία μεγάλη απώλεια. Είναι ένας απαραίτητος παίκτης, ο οποίος ήταν βασικό εργαλείο και στο πανευρωπαϊκό. Όμως, έτσι είναι ο αθλητισμός και εμείς το γνωρίζουμε ότι τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν».

Αναφέρθηκε ακόμα στο Προολυμπιακό τουρνουά, λέγοντας: «Ήδη βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και η ομάδα θα πρέπει να είναι 100% έτοιμη για να αντεπεξέλθει στα παιχνίδια στο Έντμοντον. Κάθε αγώνας θα είναι τελικός και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο για να έχουμε ευκολότερο χιαστί. Θεωρώ πως το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Ισπανία, ο Καναδάς και φυσικά εμείς είμαστε όλες πολύ καλές ομάδες. Λογικά εμείς θα περάσουμε από τον όμιλο, αλλά καλό θα ήταν να μην τερματίσουμε 4οι , για να αποφύγουμε τους Ισπανούς, οι οποίοι λογικά θα είναι πρώτοι από τον άλλον όμιλο. Ο Καναδάς επίσης είναι μία υπολογίσιμη και δυνατή ομάδα, η οποία θα βρίσκεται στην έδρα της αλλά δεν θεωρώ πως αποτελεί φόβητρο για την εθνική».

Η άμυνα, είναι το βασικό όπλο της Εθνικής σύμφωνα με τον Κώστα Βαμβακάρη. «Βασικότατο στοιχείο η άμυνά μας, η οποία θα μας βοηθήσει ώστε να βγάζουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς. Επίσης, σημαντικό είναι να έχουμε καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και στον λιγότερο. Το θετικό είναι ότι όλα τα παιδιά είναι καλά από θέμα υγείας το οποίο είναι πολύ σημαντικό και δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς γιατί τα παιχνίδια στο Έντμοντον θα είναι καθημερινά και θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Πιστεύω πως άμα καταφέρουν και αντεπεξέλθουν και ακούνε τις οδηγίες του προπονητή δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όλα βέβαια θα κριθούν στους αγώνες και στο αν θα καταφέρουμε να έχουμε διάρκεια», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα