Βενγκέρ: «Είχε δίκιο ο Καπέλο»

Δίκιο στον Φάμπιο Καπέλο για τη στάση του στο θέμα του Τζον Τέρι έδωσε ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ότι συμφωνεί με την άποψη πως ο νέος προπονητής της Εθνικής πρέπει να είναι Αγγλος.

Ο προπονητής της Αρσεναλ υποστήριξε με δηλώσεις του ότι «όταν η ομοσπονδία αποφάσισα να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο από τον Τέρι, τόνισα πως η επιλογή του αρχηγού αποτελεί καθαρά θέμα προπονητή. Εσύ επιλέγεις την ομάδα, εσύ επιλέγεις και τον αρχηγό. Δεν περίμενα να γίνει τόση φασαρία. Προφανώς, όμως,

προυπήρχε ένταση και απλώς αυτή η ιστορία αποτέλεσε την αφορμή του διαζυγίου. Λυπάμαι που φέυγει ο Καπέλο τέσσερις μόλις μήνες πριν από μια μεγάλη διοργάνωση. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια και νιώθω άσχημα για τον Καπέλο».

Οταν του ζητήθηκε η άποψή του για το αν ο νέος προπονητής της Αγγλίας πρέπει να είναι γηγενής, ο Βενγκέρ απάντησε καταφατικά.

«Ημουν πάντα κάθετος σε αυτό. Ο προπονητής πρέπει να είναι Αγγλος. Οχι γιατί θα κάνει καλύτερη δουλειά από κάποιον ξένο, αλλά επειδή ειδικά για μια παραδοσιακή δύναμη όπως η Αγγλία, είναι προτιμότερο να έχει στον πάγκο της έναν άνθρωπο που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις αντιλήψεις του κόσμου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Ομοσπονδία. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα εκπλαγείται αν μάθετε ότι εγώ δεν θέλω να μπλέξω»

Keywords
Τυχαία Θέματα