200.000 άτομα θέλουν να αφήσουν για πάντα τη Γη για τον Άρη!

00:04 11/9/2013 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 200.000 άνθρωποι δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να φύγουν από αυτό τον πλανήτη και να μην επιστρέψουν ποτέ καθώς έκαναν αίτηση για το πρώτο ταξίδι ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Οι αιτήσεις για το πρώτο ταξίδι στον Άρη που διοργανώνει η ολλανδική εταιρεία Mars One ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ξεπέρασαν τις 200.000 από ανθρώπους από 140 διαφορετικές χώρες.

Η εταιρεία σκοπεύει να

ξεκινήσει το ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 και το διαστημόπλοιο μαζί με τους πρώτους τυχερούς να φτάσει στον Άρη το 2018. Πριν από αυτό θα έχουν προηγηθεί πάρα πολλές δοκιμές, σύμφωνα με την εταιρεία και το ταξίδι θα είναι πιο ασφαλές από αυτό στο φεγγάρι.

Οι τυχεροί που θα επιλεγούν θα φτάσουν τους 24, ενώ για την τελική επιλογή οι υποψήφιοι θα περάσουν από τρεις γύρους, όπου θα κριθούν οι ικανότητές τους. Μάλιστα στον τρίτο γύρο θα υποβληθούν σε ορισμένες δοκιμασίες μεταξύ τους, οι οποίες θα προβληθούν στην τηλεόραση ως ριάλιτι σόου.

Οι θεατές θα επιλέξουν στη συνέχεια τους τέσσερις πρώτους ανθρώπους που θα πετάξουν για τον Άρη και στη συνέχεια τους υπόλοιπους που θα φτάνουν σταδιακά στον κόκκινο πλανήτη. Μέχρι το 2033 υπολογίζεται να έχουν μεταβεί στον Άρη 20 άποικοι.

Η κάμερα θα τους ακολουθήσει και στον πλανήτη Άρη, όπου όλα όσα κάνουν θα μεταδίδονται στη Γη.

Το κόστος του ταξιδιού και της δημιουργίας της αποικίας φτάνει τα 4 δισ. δολάρια, τη στιγμή που το Curiosity κόστισε στη NASA 1,8 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα