Αρχίστε τουλάχιστον με το δάνειο

13:16 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Πέρασαν 9 μέρες από την πρώτη και.... κατεπείγουσα συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα εκτός από μία μοναδική πρόταση, αυτή του Ντέμη, που αν γίνει πραγματικότητα δίνει έστω και προσωρινή λύση αφού με το ποσό που συγκεντρώνεται και με σωστό μοίρασμα η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί από την Ευρωπαϊκή καταστροφή και τον σχεδόν βέβαιο υποβιβασμό που θα ακολουθήσει. Ισως δεν

είναι η καλύτερη αλλά μέχρι να υπάρξει καλύτερη είναι η μοναδική. Το ποιος θα βάλει και πόσα δεν είναι δουλειά της ΑΕΚ που καταστρέφεται αλλά δουλειά αυτών που την καταστρέφουν. Η θηλειά της ΟΥΕΦΑ που ήταν τυλιγμένη στον λαιμό της ΑΕΚ από τον Σεπτέμβριο αλλά παρέμεινε επιμελώς κρυφή από τον Αδαμίδη κάνει τα πράγματα ακόμη πιο πιεστικά όμως εκτός του Ντέμη και του Παππά που περίμενε από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη ο λογιστής του να επιβεβαιώσει τα νούμερα που έδωσε ο... ορκωτός λογιστής του όλοι οι άλλοι είναι εξαφανισμένοι. Δυσκολεύονται πολύ να βρουν όπως φαίνεται το πόσα οφείλει να δώσει ο καθένας. Ας κάνουν λοιπόν μια αρχή από τα... εύκολα. Το δάνειο της Μόργκαν το πήραν όλοι μαζί. Να το εξοφλήσουν όλοι μαζί. Είναι εύκολο κι απλό να προκύψει το τι οφείλει ο καθένας.

Κι ας το κλείσουν με όσο μπορούν λιγότερο. Καθόλου δεν μας ενδιαφέρει. Ας γίνει όμως ΣΗΜΕΡΑ η αρχή από αυτό. Ουσιαστικά οφείλουν την τελευταία τεράστια δόση και είναι βέβαιο ότι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα

Αντιγράφω από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: Η σύμβαση ενεχύρασης μετοχών καταρτίστηκε στις 17 Μαΐου 2006 στην Αθήνα από το δικηγορικό γραφείο Μ.&Π. Μπερνίτσα. Από 7 μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, τους Ντέμη Νικολαΐδη, Τάκη Κανελλόπουλο, Νίκο Κούλη, Γκίκα Γκούμα, Πέτρο Παππά, Νίκο Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο. Με τη σύμβαση αυτή η ΠΑΕ εκταμίευσε από την Morgan Stanley ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκατ. ευρώ. Ορίστηκε 15μηνη περίοδος χάριτος στην έναρξη αποπληρωμής των δόσεων κι έτσι η πρώτη δόση ήταν για τις 3 Σεπτεμβρίου 2007. Στο σύνολο ήταν 14 δόσεις των 250.000 ευρώ (με τρίμηνη διαφορά η καθεμία) και η 15η και τελευταία στις 31 Μαρτίου 2011 ήταν ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τον τελευταίο ισολογισμό της ΠΑΕ προκύπτει ότι το χρέος για το ομολογιακό δάνειο ήταν 5.998.000 ευρώ. Αν η ΑΕΚ εξοφλούσε την τελευταία μεγάλη δόση των πεντέμισι εκατομμυρίων, ουσιαστικά θα έβγαζε από πάνω της τη θηλιά. "

Εμπρός λοιπόν. Κάντε την αρχή. Δείξτε έστω και τώρα πως δεν έχετε αποφασίσει την καταστροφή της ΑΕΚ. Δείξτε έστω και τώρα πως σέβεστε τον κόσμο που σας στήριξε σε πολλαπλάσιο βαθμό από όλες τις διοικήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα