Αρτέτα: Μπορούμε τελικό!

21:32 18/2/2013 - Πηγή: AEK365

Αρχικά, ο Ισπανός ερωτηθείς για τη διοργάνωση αυτή καθ' αυτή, απάντησε: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε αυτή, και για εμένα ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους υπέγραψα στην Άρσεναλ. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την ήττα της Μπαρσελόνα από τη Σέλτικ».
Εν συνεχεία σειρά πήρε η Μπάγερν, με τον Ισπανό να μιλάει για την μεγάλη κλάση των παικτών της, καθώς επίσης τι πρέπει να κάνει αυτός και οι συμπαίκτες του για να πάρουν το πλεονέκτημα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι:

«Η Μπάγερν είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Έχει τετράκις το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στην τροπαιοθήκη της και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό γι' αυτήν και τους παίκτες της. Ως παίκτης, θέλεις να παίξεις απέναντι στους καλύτερους και ανυπομονούμε για τα δύο παιχνίδια κόντρα στους Γερμανούς. Θα αγωνιστούμε όπως θα αγωνιζόμασταν σε κάθε άλλο παιχνίδι» είπε αρχικά και συνέχισε: «Είναι δυνατή σε όλους τους τομείς. Θα πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά απέναντι σε παίκτες όπως ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την επίθεση».
Επίσης, αναφέρθηκε στον μεγάλο πόθο του να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης με την Άρσεναλ: «Δε βρίσκω κανέναν λόγο που να μας απαγορεύει να πάμε μέχρι τον τελικό φέτος. Η συγκέντρωσή μας, προς το παρόν, αφορά τα δύο παιχνίδια με τη Μπάγερν. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά που έρχεται και πρέπει πρώτα διασφαλίσουμε πως θα είμαστε 100% έτοιμοι και για αμφότερους τους αγώνες».
Τέλος, μίλησε για το έξτρα κίνητρο που έχει για να προσπαθήσει πιο σκληρά ώστε οι «κανονιέρηδες» να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής, που δεν είναι άλλη από το γήπεδο του τελικού, το Γουέμπλεϊ: «Είναι ένα παιδικό όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή η συμμετοχή του σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στο «Γουέμπλεϊ» φέτος είναι ένα έξτρα κίνητρο. Δεν μπόρεσα να παίξω στον τελικό του Κυπέλλου το 2009 κόντρα στην Έβερτον, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Έτσι, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, ώστε να διαβεβαιώσω τους οπαδούς μας πως θα κάνουν ένα μικρό ταξίδι στις 25 Μαΐου».

Keywords
Τυχαία Θέματα