Χριστούγεννα με... σκουπίδια

09:46 18/12/2012 - Πηγή: AEK365

Οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας συνεχίζονται και έτσι είναι πολύ πιθανόν τα σκουπίδια να συντροφεύσουν τους πολίτες τις ημέρες των Χριστουγέννων
Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) προκάλεσαν μάλιστα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για προνόμια που θα καταργηθούν, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας.
Τα προβλήματα έχουν πάντως αρχίσει να κάνουν την

εμφάνισή τους, καθώς δεκάδες τόνοι συσσωρεύονται ήδη σε γειτονιές κυρίως των μεγάλων πόλεων, εξαιτίας των κινητοποιήσεων την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αλλά και της αποχής το Σαββατοκύριακο. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά την απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, καθώς και συμμετοχή στην 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.
«Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν, γιατί χάνουν τα προνόμιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. «Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν», υποστήριξε, παραπέμποντας στη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».
Αμεση υπήρξε η απάντηση από πλευράς ΠΟΕ - ΟΤΑ. «Για τον κ. Σαμαρά το δικαίωμα στην εργασία είναι προνόμιο», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του έχουν όλοι λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα και το παίζουν "σωτήρες" στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων», προσθέτει. Η Ομοσπονδία προχωρά μάλιστα και σε μια σειρά παρεμβάσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα, καλώντας για παράδειγμα σε συγκεντρώσεις στην «Πλατεία Κλαυθμώνος - Αντώνη Μανιτάκη», όπως την αποκαλεί, ή αφιερώνοντας τραγούδια σε όσους τους θεωρούν τρομοκράτες (το παλαιό τραγούδι «δεν είμαι τρομοκράτης»).
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν αρχίσει, ωστόσο, να προκαλούν ενστάσεις και στους κόλπους των δημάρχων. Χαρακτηρίζοντας άδικο το μέτρο της διαθεσιμότητας και επαναλαμβάνοντας πως θα συμπαρασταθεί στους υπαλλήλους στα δικαστήρια, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποστήριξε πως η όποια αντίδραση πρέπει να είναι λελογισμένη.
«Η έννομη τάξη δεν μας θέτει ενώπιον ενός διλήμματος, ή σκύβουμε το κεφάλι αδιαμαρτύρητα ή το κάνουμε μπάχαλο», σημείωσε, καταδικάζοντας τις καταλήψεις και τους τραμπουκισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα