Χρωστούσαν έναν εμφύλιο οι Γερμανοί (VIDEO)

14:28 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ, δυο γερμανικές ομάδες, η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στον πρώτο γερμανικό "εμφύλιο" τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στα χρόνια του θεσμού, τρεις φορές ο τελικός ήταν υπόθεση μιας χώρας με την αρχή να την κάνει η Ισπανία το 2000. Στο "Σταντ Ντε Φρανς" στο Παρίσι, η Ρεάλ Μαδρίτης του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αντιμετώπισε την Βαλένθια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με την ομάδα της Μαδρίτης να φτάνει στην κατάκτηση του 7ου Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών επικρατώντας με 3-0. Τα γκολ

για την Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχαν ο Ραούλ, ο Μοριέντες και ο ΜακΜάναμαν.
Το 2003 ήταν η σειρά της Ιταλίας να έχει δυο εκπροσώπους της στον τελικό με τις Μίλαν και Γιουβέντους να διεκδικούν το τρόπαιο. Μετά από 120 λεπτά αγώνα στα οποία οι δυο ομάδες δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα τα πάντα κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Ο Αντρέι Σεφτσένκο ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι χαρίζοντας στην Μίλαν την 6η κούπα. Από τα highlight της βραδιάς η σπουδαία απόκρουση του Μπουφόν στην κεφαλιά-ψαράκι του Ιντζάγκι.
Ο τρίτος "εμφύλιος" τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στην Μόσχα όπου τέθηκαν αντιμέτωπες δυο ομάδες της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως η Τσέλσι ήταν καλύτερη ωστόσο παρά τα δυο δοκάρια που είχε το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Φρανκ Λάμπαρντ. Το 1-1 παρέμεινε και στην παράταση με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι όπου φάνηκε πως δεν ήταν τότε γραφτό της Τσέλσι να πάρει την κούπα όταν ο Τζον Τέρι γλίστρησε και αστόχησε με τον Φαν Ντερ Σαρ λίγο αργότερα να χαρίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.
Πλέον όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον τέταρτο "εμφύλιο" τελικό που αυτή την φορά είναι γερμανική υπόθεση με την Μπάγερν Μονάχου να φιλοδοξεί να κατακτήσει για πέμπτη φορά το τρόπαιο και την Μπορούσια Ντόρτμουντ να θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997.

Keywords
Τυχαία Θέματα