Πλατινί: Καθαροί εγκληματίες όσοι στήνουν παιχνίδια

13:22 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Στο ετήσιο συνέδριο της UEFA που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ο Μισέλ Πλατινί στην ομιλία του στάθηκε στην μάστιγα των στημένων αγώνων υπογραμμίζοντας πως όσοι στήνουν παιχνίδια δεν είναι τίποτα άλλο από καθαροί εγκληματίες.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: "Αυτοί που στήνουν παιχνίδια δεν είναι μικρο-απατεώνες αλλά καθαροί εγκληματίες. Είναι οργανωμένοι σε στυλ

μαφίας που χρησιμοποιούν συγκεκριμένα παιχνίδια για να ξεπλύνουν χρήματα και αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι κάτι ευρέως διαδεδομένο, αλλά και ένα στημένο παιχνίδι για εμάς είναι πολύ".
Ο Πλατινί στην συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του για την δημιουργία αθλητικής αστυνομίας: "Πριν από έξι χρόνια ως αντίδραση στα στημένα παιχνίδια, τον χουλιγκανισμό, τον ρατσισμό και το ντόπινγκ, ζήτησα την δημιουργία μιας αθλητικής αστυνομίας. Κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα. Αυτή η απουσία απάντησης και έλλειψη επίγνωσης του μεγέθους τους προβλήματος από τους πολιτικούς με αναγκάζουν να ξανακάνω την έκκληση σήμερα. Αν και αυτή η πρόταση πέσει σε κουφούς, ζητώ τουλάχιστον από κάθε χώρα να θεσπίσει σκληρούς κανόνες τουλάχιστον για τα στημένα παιχνίδια. Μόλις 10 χώρες-μέλη μας έχουν τέτοιους κανόνες".

Keywords
Τυχαία Θέματα