Εμπρησμός στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού

13:48 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στις φλόγες τυλίχθηκε το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι, καθώς και σε τρία οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από αυτό, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από την πυροσβεστική εντοπίστηκαν τρεις εστίες φωτιάς: στο ισόγειο του αστυνομικού τμήματος, στο υπόγειο, καθώς και στο πλάι, όπου ήταν σταθμευμένα τα τρία οχήματα.

Ωστόσο δεν εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός ή γκαζάκια έξω ή μέσα στο αστυνομικό τμήμα και από την πυροσβεστική εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε

στο κτίριο. Όσον αφορά στα οχήματα που κάηκαν, πρόκειται για δύο μικρά φορτηγάκια που είχαν κατασχεθεί, καθώς και ένα ΙΧ.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν προβοκάτσια, για να δυσφημιστεί ο αγώνας που δίνουν κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Όπως σημειώνεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι της Ιερισσού είχαν ανοίξει τα οδοφράγματα το μεσημέρι της Δευτέρας, με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα και η πρόσβαση στο χωριό είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, ανήκει σε ενεργό στέλεχος της Επιτροπής Αγώνα. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γραφείο του ιδιοκτήτη, γραφεία δικηγόρων, ενώ εκεί κατοικεί και μια οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι το αστυνομικό τμήμα είχε εκκενωθεί τη βραδιά που συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν το κτίριο, παίρνοντας μαζί τους όπλα και αρχεία.

Μετά την εκκένωσή του, κάτοικοι της Ιερισσού εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα και προξένησαν φθορές. Ειδικότερα, έβαλαν φωτιά σε έγγραφα, τα οποία είχαν μεταφέρει έξω από το αστυνομικό τμήμα κι έσπασαν αντικείμενα μέσα σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα