Εισαγγελική έρευνα για τα κρατικά λαχεία

00:59 11/9/2013 - Πηγή: AEK365

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά της Emma Delta αναφορικά με τα Κρατικά Λαχεία, όπως ανέφερε το Mega Channel. Το κανάλι αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Παρέμβαση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπήρξε για τη σύμβαση με τα Κρατικά Λαχεία. Αφορμή της παρέμβασης, και της έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, είναι η αναφορά της εταιρίας Εmma Delta,

η οποία πρόσφατα απέκτησε το 33% του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με την αναφορά ζητείται η διερεύνηση σε δύο θέματα. Πρώτον, γιατί καταγγέλλεται ότι ο ΟΠΑΠ δεν έχει κυρίαρχο ρόλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Κρατικά Λαχεία, αφού έχει μεν 7 μέλη αλλά στις κρίσιμες αποφάσεις χρειάζεται η ψήφος 8 μελών.
Το δεύτερο που καταγγέλλεται αφορά στο ποσοστό της προμήθειας για το ΞΥΣΤΟ λαχείο που παίρνουν οι συνεργαζόμενες με τον ΟΠΑΠ εταιρίες, ένα ποσοστό που φθάνει το 3,3% και θεωρείται υψηλό με βάση τα διεθνή πρότυπα.
Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα, άμεσα θα ζητήσει και θα λάβει καταθέσεις απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει τυχόν ζημία για το ελληνικό κράτος».
Αξίζει να προσθέσουμε πως οι εταιρίες είναι συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα