«Έσβησαν τα φώτα και πυροβολούσαν»

13:13 3/2/2012 - Πηγή: AEK365

Κάθε ώρα που περνάει έρχονται στο φως νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τα πρωτοφανή επεισόδια στο γήπεδο του Καΐρου όπου είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός οπαδού της Αλ Αχλί ο οποίος τόνισε: "Μας είπαν πως εδώ θα γίνει η κηδεία μας και άρχισαν να επιτίθενται. Κατευθυνθήκαμε προς το τούνελ, αλλά έσπασαν τις πόρτες

και έσβησαν τα φώτα. Μας πυροβολούσαν με σφαίρες από καουτσούκ. Δίπλα μου βρισκόταν ένας 17χρονος ονόματι Ισλάμ. Ξαφνικά βρέθηκε ξαπλωμένος στο έδαφος με μια τεράστια πληγή στο πρόσωπο και μάτια πρησμένα".

Την ίδια στιγμή τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο Αμπουτρίκα, ο Μπαρακάτ και ο Μοταέμπ προανήγγειλαν την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση με τον Αμπουτρίκα να δηλώνει πως "δεν ξαναπαίζω ποδόσφαιρο" και τον Μπαρακάτ να τονίζει σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι της Αλ Αχλί: "Μετά τα όσα συνέβησαν στο Πορτ Σαΐντ δεν υπάρχει πλέον ποδόσφαιρο για εμένα".

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση έδωσε εντολή να ανακριθούν 52 ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο στάδιο. Επίσης έχουν κληθεί να καταθέσουν ο κυβερνήτης του Πορτ Σάιντ αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα