Ετοιμάζουν Σοβιετική Λίγκα

17:32 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ηδη έχει στο χόκεϊ και στο μπάσκετ, οπότε γιατί να μην γίνει στο πόδόσφαιρο;». Ηδη η ρωσική Πρέμιερ Λιγκ υποστηρίζει αυτή την ιδέα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της , Σεργκέι Πριάντκιν, «αρκετοί σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας έχουν ζητήσει να εξετάσουμε την πρόταση δημιουργίας ενός πρωταθλήματος με ομάδες της CEI (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών). Βρίσκουμε την ιδέα αυτή καλή και ενδιαφέρουσα. Η λίγκα θα εξετάσει την πρόταση αυτή».

Οσο για χορηγούς; Κανένα πρόβλημα. Η ιδέα του νέου πρωταθλήματος υποστηρίζεται με θέρμη στη

Ρωσία από τον Αλεξέι Μίλερ, τον επικεφαλής της εταιρείας Gazprom και ιδιοκτήτη του πλουσιότερου συλλόγου της χώρας, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να αφήσει το ρωσικό πρωτάθλημα και να ενταχθεί σε ένα νέο με ομάδες από την πρώην ΕΣΣΔ.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και εγώ ο ίδιος είμαι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας» είπε ο Μίλερ.

Να σημειωθεί πως στην Κοινοπολιτεία συμμετέχουν επίσημα εννέα από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ενώ ανεπίσημα άλλες δύο (Ουκρανία και Τουρκμενιστάν). Με άλλα λόγια όλες οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πλην των τριών βαλτικών (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία).

Αν πουν το «ναι» και οι Ουκρανοί που έχουν ομάδες με λεφτά και ιστορία (Ντιναμό Κιέβου, Σαχτάρ, Μέταλιστ, Ντνίπρο) τότε σύντομα θα ξεκινήσει η ποδοσφαιρική Σουπερ Λιγκ με βάση τη Σοβιετική Ενωση. Επιστροφή στις ρίζες, ενόψει...

Keywords
Τυχαία Θέματα