«Έτσι όπως τα κάναμε, δίκαια νίκησε ο ΠΑΟ»

22:52 1/4/2012 - Πηγή: AEK365

Απογοητευμένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο τεχνικός του Άρη, Μανουέλ Μασάδο.

«Ήταν ένα παιχνίδι με δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Ο αντίπαλος είναι μια ποιοτική ομάδα που μεταφέρει με ταχύτητα το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση. Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό α' μέρος και δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Αντίθετα εκμεταλλευτήκαμε τους χώρους και δημιουργήσαμε την καλύτερη ευκαιρία στο α' μέρος. Θεωρώ ότι η υπεροχή του ΠΑΟ ήταν κάτι που το επιδιώξαμε και κάναμε την εμφάνιση

που χρειάζονταν στο α' μέρος. Στο β΄ μέρος είπα στους παίκτες μου πάμε να κερδίσουμε δεν θέλουμε τον βαθμό. Κάναμε τις κατάλληλες αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι επιθετικογενείς παίκτες. Έπρεπε να παίξουμε πιο επιθετικά στο β' μέρος και το κάναμε κυρίως στο πρώτο τέταρτο. Δυστυχώς το σημείο που επηρέασε την ομάδα μου ήταν η αποβολή του Σπυρόπουλου. Ήταν αρνητική για εμάς. Αντί να ανακτήσουμε την υπεροχή, χάσαμε την οργάνωση μας και παίξαμε με ανορθόδοξο τρόπο. Όταν μια ομάδα χάνει την τακτική της είναι ένα βήμα για χάσει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε το παραμικρό λάθος και έβαλε το γκολ. Για μια ώρα παίξαμε καλά. Μετά κάναμε τραγικά λάθη και δεν συμπεριφερθήκαμε όπως έπρεπε. Δεν παίξαμε έξυπνα. Θα παραδεχτώ ότι ο ΠΑΟ κέρδισε δίκαια».

Για την ένταση που επικράτησε στο φινάλε: «Είμαι τρεις μήνες στην Ελλάδα και έχω καταλάβει ότι η χώρα μου (Πορτογαλία) και η χώρας σας μοιάζουν και έχουν τα ίδια προβλήματα. Αυτό που έχω διακρίνει είναι ότι στην Ελλάδα οι αντιδράσεις είναι διαφορετικές. Ένα παιχνίδι το οποίο κύλησε ήρεμα από το πουθενά δημιουργήθηκε ένταση. Ένταση που δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί ο κόσμος εδώ είναι πιο θερμός και έχω τέτοιες αντιδράσεις πολλές φορές».

Για την εικόνα των άδειων εξεδρών λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων: «Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Η αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να έχει ένας προπονητής είναι η ίδια είτε έχει είτε όχι κόσμο το γήπεδο. Όταν σφύριξε το παιχνίδι ο διαιτητής και υπήρχε αυτή η ησυχία με ξάφνιασε. Παρόλο αυτά η μπάλα πρέπει να παίζεται με κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει ο κόσμος να βλέπει και να ζει το ποδόσφαιρο από την εξέδρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα