Εξαρθρώθηκε νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία

15:45 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μια από τις σφοδρότερες νεοναζιστικής οργανώσεις της Γερμανίας εξάρθρωσε η γερμανική αστυνομία, η οποία προχώρησε σε δεύτερη σύλληψη μετά την αποκάλυψη στοιχείων που συνδέουν άγνωστη νεοναζιστική οργάνωση με τους φόνους εννέα μεταναστών, περιλαμβανομένου ενός Έλληνα, και ενός αστυνομικού από το 2000.

Η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει ότι προκαλεί «ντροπή» στη Γερμανία η αποκάλυψη της δράσης νεοναζιστικής οργάνωσης στη χώρα,

καταδικάζοντας την «ακροδεξιά τρομοκρατία».

«Αυτό ντροπιάζει τη Γερμανία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το ερευνήσουμε» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) τη Δευτέρα στη Λειψία.

Η οργάνωση ήλθε στο φως προ ημερών μετά την παράδοση μίας γυναίκας, της Μπεάτε Ζ. -το επίθετό της δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- που καταζητείτο από την αστυνομία για ένοπλη ληστεία.

Η γυναίκα παραδόθηκε αφότου φέρεται να ανατίναξε το διαμέρισμα, όπου διέμενε σε πόλη της ανατολικής Γερμανίας.

Η ίδια μαζί με άλλους δύο άνδρες, που βρέθηκαν λίγο αργότερα νεκροί σε ένα καμένο τροχόσπιτο, φέρεται να ανήκαν στη νεοναζιστική οργάνωση, την οποία οι Αρχές συνδέουν με τις δολοφονίες μεταναστών -οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα- και ενός αστυνομικού.

Οι δύο άνδρες επίσης καταζητούνταν για ένοπλη ληστεία. Στο τροχόσπιτο, όπου βρέθηκαν καμένοι, εντοπίστηκε ένα όπλο που εξακριβώθηκε ότι ανήκε στον Γερμανό αστυνομικό που πυροβολήθηκε θανάσιμα το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα