Γιοβάνοβιτς: Να καταλάβουμε τι κάναμε και πού φτάσαμε

07:52 28/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 3-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Γ.Σ.Π." και, ουσιαστικά, μπήκε τέλος στην εκπληκτική πορεία του στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καλεί όλους να καταλάβουν τι έκανε και πού έφτασε η κυπριακή ομάδα. Παράλληλα ευχήθηκε στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό του Μονάχου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου προημιτελικού, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ τόνισε: "Οι παίκτες μου και

εγώ πρέπει να καταλάβουμε τι κάναμε και πού φτάσαμε. Αυτό το παιχνίδι με την Ρεάλ είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς και δείχνει πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναεμ εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα. Το σημερινό παιχνίδι και η ποιότητα που έχει η Ρεάλ δείχνει πόσο χρυσούς ανθρώπους και ποδοσφαιριστές έχω στην ομάδα. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μπούμε στους ομίλους. Το ότι προκριθήκαμε στους 16 έχοντας αντιπάλους Πόρτο, Ζενίτ και Σαχτάρ ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το ότι περάσαμε στους 8 απέναντι στην Λιόν ήταν ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα".

Για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε: "Δεν είχαμε σκοπό να παίξουμε πάνω σε συγκεκριμένο σκορ. Θέλαμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Μέχρι το 75 ήμασταν αρκετά καλά οργανωμένοι όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Επιθετικά δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να ελπίσουμε σε κάτι περισσότερο. Υπήρχε απογοήτευση μετά το 75 και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση. Αν της δώσεις λίγους χώρους στην Ρεάλ, μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Ήταν σίγουρο ότι θα κάνει η Ρεάλ αυτό το πράγμα. Δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που σε οδηγεί στα ημιτελικά και όλες οι ομάδες θα είναι στο μάξιμουμ συγκεντρωμένες για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Η Ρεάλ δεν μας έδωσε πολλές ελπίδες για να πάρουμε κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, η πίεση που μας ασκήθηκε ήταν μεγάλη και μετά το 1-0 ήταν πιο εύκολο για την Ρεάλ να παίξει γιατί υπήρξε απογοήτευση στην ομάδα μας. Είναι δίκαιο το σκορ βάσει της γενικής εικόνας του παιχνιδιού".
Σε ό,τι αφορά στην πρόκριση, ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε: "Η Ρεάλ είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Το σίγουρο είναι ότι εγώ πιστεύω πως θα είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και εύχομαι να το κατακτήσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα