Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των FEMEN στο «Σπίτι της Μπάρμπι»

21:57 17/5/2013 - Πηγή: AEK365

Με ένα φλεγόμενο σταυρό στο χέρι και φυσικά χωρίς μπλούζα ή εσώρουχα κατέφτασαν στο «Σπίτι της Μπάρμπι» στο Βερολίνο μέλη της γυναικείας ακτιβιστικής οργάνωσης Femen!

Οι ακτιβίστριες έκαψαν έξω από το κτήριο, όπου γίνονταν εγκαίνια, κούκλες Μπάρμπι και διαμαρτυρήθηκαν για την εμπορευματοποίηση της γυναικείας εικόνας. Όπως τόνιζαν γυναίκες με τη σιλουέτα της Μπάρμπι δεν ζουν, φυτοζωούν, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «Αγαπητή Μπάρμπι τα κέικ δεν τα φτιάχνουμε μόνο, τα τρώμε κιόλας» και «Life in plastic is not fantastic».

Οι διαδηλώτριες ανέβηκαν στο φούξια γοβάκι - σιντριβάνι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σπιτιού της γνωστής κούκλας κρατώντας αναμμένο πυρσό, σε σχήμα σταυρού με μια κούκλα Μπάρμπι πάνω σε αυτόν στην οποία έβαλαν φωτιά στη συνέχεια.

«Η ναζιστική αντίληψη της Mattel δημιουργεί σκόπιμα μια κούκλα που επιβάλλει και έχει τον έλεγχο όχι μόνο της εξωτερικής εμφάνισης των κοριτσιών της νέας γενιάς, αλλά και του ρόλους τους, δίνοντάς τους λόγους για να φροντίζουν διαρκώς την εμφάνισή τους και το σπίτι» ανέφεραν οι Femen.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας που διοργάνωσε τα εγκαίνια, Κριστόφ Ραχόφερ, είπε ότι η εμπειρία για τον επισκέπτη στο «Σπίτι της Μπάρμπι» δεν μπορεί παρά να είναι θετική. «Επιφυλάσσει παιχνίδι και πολλές ανακαλύψεις σε μια διαδραστική εμπειρία. Αυτό είναι όλο», εξήγησε. Η Μπάρμπι πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά το 1959.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα