Και της Ρεάλ το φόβητρο...

09:54 22/10/2012 - Πηγή: AEK365

H AEK γράφει ξανά ιστορία... Ακριβώς 10 χρόνια πίσω, στις 22 Οκτωβρίου του 2002, η Ένωση φεύγει από τη Μπερναμπέου κόντρα στη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης (και αυτής) της εποχής με το συγκλονιστικό 2-2.
Η ΑΕΚ έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που πήγε στο κάστρο της Βασίλισσας της Ευρώπης και δεν γνώρισε την ήττα, σε μία βραδιά μαγική και ονειρεμένη, 20 μέρες μετά το απίστευτο 3-3 της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κι όμως τα πράγματα δεν άρχισαν καλά για την Ένωση. Ο Μακ Μάναμαν

με δύο προσωπικά του γκολ, πριν φύγει το ημίχρονο έχει κάνει ήδη το 2-0 για τη Ρέαλ και η ήττα φαίνεται προ των πυλών. Η ιστορία όμως ήθελε να γράψει διαφορετικά. Ο Μπάγεβιτς στο 55' βγάζει τους Τσιάρτα και Νικολαϊδη από το γήπεδο, περνώντας στο ματς τους Μαλαδένη και Ίβιτς αντίστοιχα, ενώ λίγο αργότερα αντικατέστησε τον Γεωργάτο με τον Σεντένο. Η ΑΕΚ χωρίς άγχος από εκεί και πέρα, πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, βγήκε μπροστά, "κοίμισε" τη Ρεάλ και κατάφερε να γυρίσει το ματς. Προηγήθηκε και η αλλαγή του Ζιντάν και με υπομονή και σωστή τακτική βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα του Κασίγιας: Αρχικά με τον Κατσουράνη στο 75΄ και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, κι ενώ είχαν χαθεί μεγάλες ευκαιρίες για την Ενωση, ο Σεντένο γράφει το 2-2. Η ΑΕΚ "πάγωσε" το Μπερναμπέου, έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Μαδρίτη, κάνοντας όλη την Ευρώπη να μιλάει γι' αυτή...

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75` Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61` Σολάρι), Μακ Μάναμαν (82` Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο
ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69` Σεντένο), Λάκης, Τσάρτας (54` Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54` Ιβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα