«Να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη»

08:16 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων έχει περάσει επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, ξεκαθάρισε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ενώ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες όπως είπε. Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να υπογραμμίσει την σημασία που έχει η ψήφιση των νέων μέτρων προκειμένου να δοθεί η νέα οικονομική βοήθεια στην χώρα.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: "Δυστυχώς το Eurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το PSI μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την Τρόικα τα μέτρα.
Το κυριότερο είναι πως το Eurogroup έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόγραμμα. Από σήμερα μέχρι το επόμενο που θα είναι την Τετάρτη η χώρα μας θα κάνει μια στρατηγική επιλογή.
Αν θέλουμε την σωτηρία μέσα στην Ευρώπη πρέπει, αν ο λαός μας ευνοεί μια άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός Ευρωζώνης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους πολίτες. Δεν μπορεί κανείς πλέον να κρατεί στάση που πατά σε δυο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κάνει τον... καλό για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων.
Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ανάμεσα σε ακόμα μεγαλύτερες αν οδηγηθούμε σε λύσεις με μεγαλύτερο κόστος για την κάθε οικογένεια, επιχείρηση. Πέρασε η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων.
Η ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ταλαιπωρούμαστε ηθικά ως λαός. Πρέπει να ξαναβρούμε ορίζοντα".

Keywords
Τυχαία Θέματα