«Καμία δόση αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα»

07:56 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να καθιστά σαφές πως για να εισπράξει η Ελλάδα την νέα οικονομική βοήθεια θα πρέπει πρώτα από όλα να ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο τα νέα μέτρα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε: "Δεν θα υπάρξει δόση αν δεν υπάρξει εφαρμογή του προγράμματος. Επιμένουμε στην εφαρμογή. Δεν μπορούμε

να δουλέψουμε με ένα σύστημα υποσχέσεων. Ζητήσαμε από την ελληνική κυβέρνηση να προσδιορίσει μέχρι την Τετάρτη από που θα εξασφαλίσει το ποσό των 325 εκατομμυρίων ευρώ. Παρ' όλη τη σημαντική πρόοδο η οποία επιτεύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο τραπέζι για να λάβουμε αποφάσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Όλι Ρεν ο οποίος διευκρίνισε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το σχέδιο συμφωνίας για το PSI ολοκληρώνεται και θα εγκριθεί ως μέρος του συνολικού πακέτου την επόμενη εβδομάδα. Σημείωσε ότι δεν μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα σε αυτή τη συνάντηση καθώς θα πρέπει πρώτα να δεσμευτούν τα πολιτικά κόμματα και για τις κινήσεις τους μετά τις εκλογές. Ερωτηθείς πάντως για το τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση δήλωσε πεπεισμένος πως το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πρόγραμμα που απορρέει από τη συμφωνία με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα