«Να παίζουν γυναίκες σε αντρικές ομάδες»

11:36 10/3/2012 - Πηγή: AEK365

Στις Η.Π.Α. το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι περισσότερο δημοφιλές από το αντρικό το οποίο για να κερδίσει ποσοστά δημοφιλίας θα πρέπει, σύμφωνα με την Χόουπ Σόλο, η Λίγκα να επιτρέψει σε γυναίκες να αγωνίζονται σε αντρικές ομάδες.
Η Σόλο είναι τερματοφύλακας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Η.Π.Α., μετρά 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα και τάχθηκε υπέρ της Μαριμπέλ Ντομίνγκες η οποία το 2004 είχε πάρει μεταγραφή για την αντρική ομάδα από τον Μεξικό, την Σελάγια, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ λόγω του βέτο που άσκησε η FIFA. Όπως

δήλωσε η Χόουπ: "Ήταν άτυχο από πλευράς FIFA να μην της επιτραπεί να παίξει γιατί θεωρώ πως οι γυναίκες χρειάζονται και αυτές ένα μέρος να αγωνίζονται και ποτέ δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να γίνουμε οι καλύτερες στον κόσμο. Εάν κοιτάξει κανείς ποιες γυναίκες το προσπάθησαν ήταν ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες του πλανήτη, η Μάρτα, η Ντομίνγκες, η Λιούνγκμπεργκ. Πιστεύω πως πρέπει να μας επιτρέπεται αν αξίζουμε να βρισκόμαστε στην ομάδα. Όχι επειδή μας λυπούνται".
Για την ανταπόκριση που έχει το ποδόσφαιρο από τους Αμερικανούς, η Σόλο δήλωσε: "Δεν έχουμε αγκαλιάσει το ποδόσφαιρο στον ίδιο βαθμό όπως σε άλλες χώρες αλλά στα παιχνίδια του γυναικείου πρωταθλήματος τα στάδια γεμίζουν. Πουλάμε περισσότερα εισιτήρια από πολλές ομάδες της MLS. Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό στις ΗΠΑ γιατί οι φίλαθλοι δεν έχουν ποδοσφαιρική ευφυΐα και η χώρα δεν έχει πλούσια ιστορία και παράδοση στο άθλημα. Όμως σε έρευνα του ESPN, αποδείχτηκε πως το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στις ΗΠΑ στις ηλικίες 18-28 ετών. Άρα, μιλάμε για νέους οπότε στα επόμενα χρόνια θα γίνει το νούμερο 1. Κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους και ελπίζω να το προλάβω στην αποκορύφωση του όσο ακόμα ζω".

Keywords
Τυχαία Θέματα