Νταλάρας: Δυστυχώς υπάρχει φασισμός στην χώρα μας

12:02 7/3/2012 - Πηγή: AEK365

Την ανοχή και την διάρκεια και τις απόψεις του φοβούνται όλοι εκείνοι που του επιτέθηκαν στην συναυλία στο Ίλιον υποστήριξε ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος αποκάλυψε το πώς ένιωσε την στιγμή της επίθεσης και πώς νιώθει για όλους αυτούς που τον κατηγορούν.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" ο Γιώργος Νταλάρας τόνισε: "Την αυτάρκειά μου και την αυτονομία μου, την ιδεολογική και την κοινωνική, αυτή πληρώνω. Φοβούνται την αντοχή μου, τη διάρκεια και τις απόψεις μου. Δεν θέλουν τους ανθρώπους ελεύθερους. Εγώ όμως είμαι 'παρών', ακόμη.... Ένιωσα λύπη

γιατί δεν είχα τον χρόνο να μαζέψω αυτούς τους ανθρώπους και να μιλήσω μαζί τους. Είδα μια κακία και μια βία. Παρ' όλα αυτά ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό να κατέβω από τη σκηνή. Γιατί αυτό τους θυμώνει: η αντοχή των ανθρώπων. Από την άλλη δεν είναι και πολύ αντρικό να ποδοπατάς γυναίκες και παιδιά και να θέλεις να ανέβεις στη σκηνή για να κάνεις τι; Να χτυπήσεις έναν άνθρωπο μόνο του που κρατάει μια κιθάρα; Άμα θες πραγματικά να γίνεις ήρωας, να ζητήσεις τα ρέστα και από τον Κώστα Καραμανλή που έφυγε νύχτα και άφησε τη χώρα ακυβέρνητη, πριν από τέσσερα χρόνια, και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να κάνει την επανάστασή του, αλλά δεν την οργάνωσε για να την κάνει σωστά. Να ζητήσεις τον λόγο από τους υπεύθυνους. Εγώ δεν είμαι κυβερνητικός παράγοντας".
Ο γνωστός καλλιτέχνης συνέχισε λέγοντας: "Αισθάνομαι πολύ πιο κοντά σ' αυτούς τους νέους ανθρώπους απ' ό,τι νομίζουνε. Δεν ξέρω γιατί με βλέπουν σαν εχθρό τους. Αλλά αν πραγματικά θέλουν να αντιδράσουν στην κοινωνία, πλανώνται αν πιστεύουν ότι εγώ είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να το κάνουν. Δεν απορρίπτω ούτε τις ιδεολογίες ούτε τις απόψεις των ανθρώπων αλλά είμαι κατά του 'ψεύδο-' δηλαδή 'ψευδοαναρχισμός', 'ψευδοκομμουνισμός', 'ψευδοφιλελευθερισμός', 'ψευδοχριστιανισμός'. Ολα αυτά, δυστυχώς για μας, έχουν τη βάση τους, αλλά δεν έχουν την πρακτική τους. Θα πρέπει λοιπόν αυτά τα παιδιά, που έκαναν τα επεισόδια, και τους οποίους εγώ θεωρώ φίλους μου, γιατί εγώ πιστεύω στους νέους ανθρώπους και στην ανατροπή, να καταλάβουν τι ακριβώς χειρίζονται. Δεν τους καταλαβαίνω όταν λένε ότι ξεπουλάμε, λέει, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πώς, από πού κύριοι; Αυτή η αξιοπρέπεια, αγαπητοί φίλοι, κι εσείς αναρχικοί, έχει ξεκινήσει από τον καιρό που παρέδωσαν οι παππούδες σας τα όπλα στη Βάρκιζα. Πρέπει λοιπόν να σκεφθείτε σοβαρά πού απευθύνεστε. Αυτό θα είναι μια καλή πολιτική πράξη".

Keywords
Τυχαία Θέματα