Ο νέος Asimo (ΦΩΤΟ)

14:46 21/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η Honda Motor Co., Ltd. παρουσίασε το νέο ανθρωποειδές ρομπότ ASIMO, που υιοθετεί την παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία αυτόνομου ελέγχου συμπεριφοράς. Έχοντας προοδεύσει στην αυτονομία, ο νέος ASIMO εξακολουθεί να κινείται χωρίς τηλεχειρισμό. Επιπλέον, με σημαντικά βελτιωμένη νοημοσύνη και φυσική ικανότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, ο ASIMO έγινε ακόμα πιο πρακτικός για χρήση σε γραφείο ή δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο.

Από τότε που ιδρύθηκε, η Honda

αναλαμβάνει συνεχώς νέες προκλήσεις στοχεύοντας στη δημιουργία νέων χρηστικών προϊόντων και προηγμένων τεχνολογιών που βελτιώνουν την ανθρώπινη ζωή. Στον τομέα έρευνας των ανθρωποειδών ρομπότ, η Honda δημιούργησε τον ASIMO υλοποιώντας το όνειρό της να προσφέρει κάτι χρήσιμο στον άνθρωπο για μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινότητά του.

Η Honda καθιέρωσε μία νέα, γενική ονομασία Honda Robotics, στην οποία υπάγονται όλες οι ρομποτικές τεχνολογίες και προϊοντικές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν μέσω του τμήματος R&D για τα ανθρωποειδή ρομπότ. Παράλληλα με την έρευνα & εξέλιξη των ανθρωποειδών ρομπότ, η Honda θα εστιάσει στην εφαρμογή ρομποτικών τεχνολογιών σε προϊόντα μαζικής παραγωγής και στην πρακτική χρήση των προϊοντικών εφαρμογών.

Βασισμένη στη φιλοσοφία της Honda Robotics, η Honda παρουσίασε επίσης ένα πειραματικό ρομποτικό βραχίονα (εκτέλεσης εργασιών) που βασίζεται σε τεχνολογίες ταυτόχρονου ελέγχου κινήσεων πολλαπλών αρθρώσεων και στάσης κορμού, από το project του ASIMO. Ο ρομποτικός βραχίονας μπορεί να ελέγχεται από απόσταση για να εργάζεται σε σημεία που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν άνθρωποι.

Λεζάντες φωτογραφιών

1.Ο ASIMO διακόπτει την παρουσίασή του στον πελάτη για να τον ενημερώσει ότι ήρθαν τα ποτά.
2.Ο ASIMO αποφεύγει σύγκρουση με επερχόμενα άτομα και προβλέπει την κατεύθυνση της πορείας τους
3.O ASIMO σερβίρει νερό σε ένα ποτήρι
4.Η 'οικογένεια' στην Ιαπωνική νοηματική γλώσσα
5.Ο ASIMO τρέχει με 9km/h
6.Άλμα και στα δύο πόδια

Keywords
Τυχαία Θέματα