Όσο νικάει ελπίζει η Κέρκυρα

19:21 19/2/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΣΠΑΘΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑ)

Νίκη με την οποία ξέφυγε από την ζώνη υποβιβασμού ήταν εκείνη της Κέρκυρας κόντρα στη Δόξα Δράμας. Οι "Φαίακες" παρουσιάστηκαν καθ' όλα έτοιμοι και απέσπασαν το σημαντικό "τρίποντο" για την συνέχεια της ομάδας στην κατηγορία της Σούπερ Λίγκα. "Σωτήρας" της ομάδας

του Χάβι Γκράθια, ο Ιωάννου ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας ανεβάζοντας κατακόρυφα την ψυχολογία των συμπαικτών του.

Απροετοίμαστη ήταν η Δόξα Δράμας η οποία ωστόσο είχε τις δικές τις καλές στιγμές στο ματς δίχως όμως να παρουσιαστεί ανώτερη της Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο ματς -αποτέλεσμα, "βύθισε" την μία ομάδα ενώ έβγαλε στην επιφάνεια την άλλη.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Νωθρά μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να έρθει η καλή στιγμή στο ματς. Η Κέρκυρα προσπαθούσε να έχει τις πρωτοβουλίες απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ο οποίος περίμενε στην άμυνά του.

Μέσα σε όλη την αδράνεια στον αγωνιστικό χώρο, τελικώς η Κέρκυρα κατάφερε να φτάσει πολύ επιθυμητό τέρμα με τον Ιωάννου να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα στο 20ο λεπτό.

Το ματς συνέχισε να είναι κακό με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Το παράδοξο είναι πως η Δόξα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ, εκείνη που είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ήταν η Κέρκυρα.

Τα πρώτα 45 λεπτά είχαν τους Φαίακες σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την Δόξα να μην μπορεί να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε.

Η επανάληψη επιφύλασσε τελείως διαφορετική εικόνα από το πρώτο 45λεπτο. Και οι δύο ομάδες πλέον είχαν δώσει βάση στην επίθεση με τις ευκαιρίες και στις εκατέρωθεν εστίες να αυξάνονται.

Μόλις στο 51' ο Ιωάννου και πάλι κάνει το 2-0 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ύστερα από το λάθος του Γελαδάρη. Η απάντηση ήρθε σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα με τον Κυβελίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των "Φαιάκων" και να μειώνει σε 2-1. Η Δόξα με αυτό το τέρμα άρχισε να αναθαρρεί και έβγαινε όλο και περισσότερο στην επίθεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει αμυντική οργάνωση τόσο όσο και αρχικά με αποτέλεσμα να δέχονται περισσότερες επιθέσεις. Η Κέρκυρα τελείωσε και τυπικά το ματς όταν ο Αγρίτης στο 75' με ατομική ενέργεια και με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Δόξα δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να μειώσει. Η μεγαλύτερή της ευκαιρία ήταν με τον Αραβίδη στο 78' ο οποίος σε κενή εστία έστειλε με προβολή την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Κέρκυρα πήρε τη πολυπόθητη νίκη και πλέον έφυγε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ(Χάβι Γράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης (13' Ζιάμπαρης), Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου (66' Μπάρκογλου)

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκ

Keywords
Τυχαία Θέματα